28 november 2011

Jeg lovede ellers, ingen pynt før den første december

Desværre kunne jeg ikke helt holde det. En lille smule er blevet gjort klar, og jeg tror jeg bliver tilgivet. Kalenderlys(ene) står fint og færdigt og venter spændt på at det bliver den første (aaarh, spændte er de nok ikke, men vi andre er!).
Dog er jeg bange for at det bliver noget værre rod med det kalenderlysnoget. Jeg har været så genial (eller ikke) at fordele talene ud på flere almindelige tynde stearinlys. Mest fordi jeg husker at de sidste par år, har lyset været for tykt, og vi når aldrig ned til d. 24 (eller jo, dagene gør, men lyset gør ikke).

Derfor kom de på de tynde, og nu frygter jeg at vi brænder det hele væk for hurtigt. Tsk tsk tsk :-)


04 november 2011

Fix kagedåsen
Du skal bruge:
- en dåse
- perler/andet du vil have på (fx. filtkugler)
- ståltråd/andet kraftig snor
- kraftig lim (eller lav hul i dåsen og træk ståltråden igennem)

Jeg elsker kager, og jeg elsker også en god indpakning til mine kager - endnu bedre er det hvis den tilmed ser herlig ud!

1. Lav en "klump" pynt som du kan li' den.

2. En læser herinde, gav mig den idé at i stedet for at lime pynten på, kan man lave et lille hul i kagedåsen, og føre pynten derpå, ved at trække ståltrådigennem og fastgøre den således, måske med en perle (der er større end hullet du laver) på den anden side. Smart! Ellers, så er det bare at lime pynten på.

Vupti! Så er der et styks særdeles yndig kagedåse med jul på!

Velbekomme :-)

Adventsstage - på den nemme mådeDu skal bruge:
- 4 styks dåser
- Salt/ler eller andet der kan give tyngde (ca. 1 1/2 kg)
- Stof/snor/pynt
- Lim
- Lys, selvfølgelig! Som passer i..

Julen behøver slet slet ikke være så kedelig. Og den behøver i hvert fald ikke ligne alle andres julestemning! 

Det lyder nok lidt halv-erotisk, men jeg er en dåse pige. De kan bruges til SÅ meget, og jeg synes det er hyggeligt med små beholdere til dippedutter. 

1. Vask dåserne godt af så tomat eller andet ikke sidder fast i dem - det lugter så grimt når det rådner!

2. Beklæd dem i stof (eller papir hvis du hellere vil det), på den måde at du ved stoffet der skal være i bunden, folder en pæn kant, ligger stoffet mod dåsens kant og limer lidt. I toppen er det pænest hvis stoffet går lidt ned over dåsekanten, så sørg for en smule ekstra stof. Fold dette over også, og lim.

3. Fyld dåsen med salt/ler/sten eller andet der kan gøre den tung, men også sørge for at lyset står højere oppe. Jeg har brugt ca. 1 1/2 kg. groft salt til disse.

01 november 2011

Lampe af kopper // DIYDU SKAL BRUGEPlastikkopperEn god lim (transparent) Evt. en anden lille lampeeller fatning til at hængeden op


Kopperne limes sammen. Jeg startede med at lave en "række" rundt, og derefter bygge ovenpå. Selve cirklen danner kopperne selv, det sker helt automatisk, næsten :-)Det kan godt være lidt presset i toppen, dog tror jeg ikke man ser hvis der er lidt mere luft dér end andre steder :-)God fornøjelse!