31 december 2012

Godt nytår // en vinder er fundet


En vinder i konkurrencen er fundet, det blev Karina, som ville vinde kuglepenne med alle farverne, hvis hun var den heldige - og dét var hun. Karina har fået besked pr. mail.

Tak fordi I gad være med! Der kommer flere konkurrencer i det nye år, selvfølgelig.
Psssst.. Dét her skrev jeg sidste år, d. 1. januar 2012 - sjovt at læse igen: Hva' så knaldperler?
29 december 2012

vildt meget ferie-mode // borddækning

Det er altså lidt skønt med ferie, specielt når de andre også har det - feriemode har indtaget både mig og bloggen, men jeg ville lige vise årets julebord, med de selvgjorte tallerkner. Det er smadder fint, og det her bord er vist ikke så julet, hvis vi bare kan trække de små juletræer på dugen fra. 

Jeg håber at I alle har haft en vidunderlig jul - jeg skal meget snart finde en vinder af julekonkurrencen, den bliver udviddet til en nytårskonkurrence, så kan flere stadig nå at være med.18 december 2012

DIY // tegn på tallerkner
De gamle tallerkner vi ikke brugte mere, fik sig lige en streg. En porcelænstusch og tiden til at tegne, er alt du skal bruge - og selvfølgelig noget at tegne på.

Tuschen er købt i Panduro Hobby. Tallerknerne skal bages i ovnen når du har tegnet på dem, alt sammen står på pakken med tuschen.


17 december 2012

den traditionelle julEt par hurtige fotos, af det pyntede hjem. Selvom det nok ville matche vildt godt ind i bloggen, at vi kun havde akrylpynt og neonfarvede pom-pom'er som julekugler, så er det bare ikke sådan virkeligheden er. Jeg kan godt li' at slæbe det samme pynt frem, år efter år.

Desværre har vi mistet ret meget af det ældre ved skybrudet sidste år, men noget har vi da - og dét er vi glade for.

Hvordan ser din jul ud i år?
15 december 2012

På lørdagsdate med Pinterest.com


Maven vælter lidt ud over buksekanten til aften. Frikadeller, kartofler, SAUCE og rødbeder er indtaget, kagen spist (ja ja, det var en rest fra igår som der stod "mor" på), og ungerne har sovet i flere timer. Nu er det den tid hvor jeg liiiiige skal nyde det er lørdag - førhen var det nok ikke en omgang ghostshopping den stod på, og som i dag, en vandretur gennem Pinterest.com-gaden - jeg er simpelthen tosset med den side!

Her er lidt af de fotos der inspirerer mig for tiden. Jeg ville elske at have 20-30 stuer, som hver især var malet og klar til alt det sjove med at rende forvildet rundt i en rus af indretningsabstinenser!

Følg mig gerne på Pinterest på min profil: pinterest.com/sirlig


14 december 2012

M A D // Chokolade pavlova & torsk


Jeg er vild med den her dessert! Egentlig ret nem og forbandet lækker! Opskriften er fundet hos DR, med et par modificeringer som passede til de ting jeg havde i skabet.

Ingredienser
6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk kakao(pulver)
1 tsk hvidvinseddike (balsamico eller rødvinseddike kan også bruges)
50 gram finthakket mørk chokolade (jeg har brugt 70% og måske lidt mere end 50 gram) 
1/2 liter fløde (38%)
Hindbær

Sæt ovnen på 180 grader (varmluft).

Pisk æggehvidene til de kan stå (tip, start med at piske dem 1 minuts tid ved lavt tempo, derefter kraftigt).

Tilsæt sukkeret en spiseskefuld af gangen.

Tilsæt eddiken og pisk lidt videre.

Si kakaopulveret i og pisk let eller vend det med en spartel.

Kom det hakkede chokolade i.

Placér den meget klistrede luftige masse på bagepapir og lav en "klat" på ca. 20-25 cm i diameter. Gerne lidt høj.

Sæt pladen i ovnen (når den er på 180 grader!), og skru derefter ned til 150 grader.

1 time i ovn. Sluk derefter ovnen, lad ovnen køle lidt, åben lågen og lad kagen stå i ovnen gerne 1 times tid så den roligt blive kølet ned.

Når den er helt kølet af, pisk fløden til skum, smæk det på din lækre store marengsbund og kom hindbær på toppen. Du kan også rive chokolade over kagen. Servér!

Kender du til Skagenfood? Vi får lækker fisk hver 14. dag, lige til døren! Det har alle gange været virkelig lækkert og vi glæder os til torsdag, for der kommer Skagenfood med fisk! ;-)

Denne gang stod den på filet royal, torsk, og en opskrift på "Klassisk torsk". Vi plejer at 

bruge opskrifterne der følger med, så vi får prøvet noget nyt. Det er skønt, selv børnene mæsker i sig.

Jeg kan klart anbefale det, uden at jeg får nogen som helst form for belønning - det er bare lækkert og fantastisk at kunne spise ordentlig frisk fisk!


13 december 2012

11 december 2012

Pixies juleønsker

Jeg er fornyligt blevet en erfaring rigere: det er hårdt at være mor til 2 børn, af samme køn. Det er et projekt uden lige, at finde bare én gave til den mindste, som kun er Pixies helt egen, og som storesøster ikke har i forvejen. Mindstebarnet har virkelig alt: legekøkken, dukkeseng, dukker, sengetøj, duplo i spandevis, fine bøger (man kan selvfølgelig altid bruge flere), stabelklovn, puttekasser, wheelybug, sansegynge + alle de andre millioner af arvesager, som stadig står som nye.

Det er forsåvidt helt fint at arve - men der er bare et par ting eller 3 jeg meget gerne vil have bliver Pixies, udelukkende.

Det er svigermor helt med på, og den nærmest ubrugte røde trædukkevogn fra Mynthe, som Pixie havde arvet, blev skiftet ud med Pixies helt egen lækre flettede lilla Smallstuff vogn - succes! (Den røde i træ er selvfølgelig gemt, vi får sikkert brug for den en dag alligevel! Ingen frås :-)

Men nu bliver det jul... Og jeg er sådan en mor, som godt kan li' at glæde mine børn, både med kys, kram, gode oplevelser, men i den grad også med en gave.

Her kommer en - vel nok meget seriøs - ønskeliste, for mit barn på 1,5 år. Jeg er sikker på, at hvis hun selv kunne skrive den, ville der blot stå "En gryde, en træske og en tur i svømmehallen".

Men jeg vil altså også have lov til at kigge på fine sager, lave lister og drømme... Den fine gule fjällräven taske - den kan hun sikkert få brug for senere... 
Maileg flagermus mor & far - set hos legehimlen.dk

Mailegs "Villa Voice" - set hos legehimlen.dk

Virkelig fint sengetøj fra HAY, i juniorstørrelse - set hos minimums.dk

Tæppe fra Ferm Living (altså, jeg ønsker mig det!)

Kurv fra Ferm Living, til legetøjet (måske også mest mig selv
der ønsker denne - den er da vildt flot!)

10 december 2012

Nu med sorte papirsbolde - og flere andre fine farver - sirlig.dk

06 december 2012


Brugt tøj, alt sammen i pæn stand, vasket i neutral og fra ikke-ryger hjem. Porto er ikke med i prisen. Hvis du køber flere dele, så finder vi selvfølgelig en samlet (god) pris.

Skriv venligst en mail til denise@sirlig.dk, med nummeret på den vare du ønsker (nummeret står under billedet). Først til mølle.

Se også babytøjet til salg her1
2
3

4
6
9
8

10


11
12
13

14
14
14
19