Faverigt julebord 2012

29 december 2012





Det er altså lidt skønt med ferie, specielt når de andre også har det - feriemode har indtaget både mig og bloggen, men jeg ville lige vise årets julebord, med de selvgjorte tallerkner. Det er smadder fint, og det her bord er vist ikke så julet, hvis vi bare kan trække de små juletræer på dugen fra. 

Jeg håber at I alle har haft en vidunderlig jul - jeg skal meget snart finde en vinder af julekonkurrencen, den bliver udviddet til en nytårskonkurrence, så kan flere stadig nå at være med.


På lørdagsdate med Pinterest

15 december 2012


Maven vælter lidt ud over buksekanten til aften. Frikadeller, kartofler, SAUCE og rødbeder er indtaget, kagen spist (ja ja, det var en rest fra igår som der stod "mor" på), og ungerne har sovet i flere timer.

Nu er det den tid hvor jeg liiiiige skal nyde det er lørdag – førhen var det ikke en omgang ghostshopping den stod på, eller som i dag en vandring gennem Pinterest- jeg er simpelthen tosset med den side!

Følg mig gerne på Pinterest pinterest.com/sirlig


Chokoladepavlova

14 december 2012


Jeg er vild med den her dessert! Egentlig ret nem og forbandet lækker! Opskriften er fundet hos DR, med et par modificeringer som passede til de ting jeg havde i skabet.

Det er landskendt at jeg elsker chokolade. Selv mine børn har lavet en sang om det (no kidding!).

En pavlova er måske i den klassiske forstand en lys kæmpe-marengs, men at forkæle den med kakaopulver og mørk chokolade gør drømmen endnu vildere.

Ingredienser
6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk kakao(pulver)
1 tsk hvidvinseddike (balsamico eller rødvinseddike kan også bruges)
50 gram finthakket mørk chokolade (jeg har brugt 70% og måske lidt mere end 50 gram) 
1/2 liter fløde (38%)
Hindbær

Sæt ovnen på 180 grader (varmluft).

Pisk æggehvidene til de kan stå (tip, start med at piske dem 1 minuts tid ved lavt tempo, derefter kraftigt).

Tilsæt sukkeret en spiseskefuld af gangen.

Tilsæt eddiken og pisk lidt videre.

Si kakaopulveret i og pisk let eller vend det med en spartel.

Kom det hakkede chokolade i.

Placér den meget klistrede luftige masse på bagepapir og lav en "klat" på ca. 20-25 cm i diameter. Gerne lidt høj.

Sæt pladen i ovnen (når den er på 180 grader!), og skru derefter ned til 150 grader.

1 time i ovn. Sluk derefter ovnen, lad ovnen køle lidt, åben lågen og lad kagen stå i ovnen gerne 1 times tid så den roligt blive kølet ned.

Når den er helt kølet af, pisk fløden til skum, smæk det på din lækre store marengsbund og kom hindbær på toppen. Du kan også rive chokolade over kagen.


Servér og spiiiiiis!


Instagram

© Sirlig