Nom nom // madtid!

04 februar 2013

Godt nok er lille Pi kun 1 år, men interessen for at være med HVER dag, når vi laver mad, er der! Halv-farligt til
tider - mest fordi hendes lyst til at spise maden er der, allerede før den er lavet...
Herhjemme er det præcis som i alle andre familier: jeg er virkelig ikke særlig forberedt altid! Vupti, klokken er 17.00 ungerne ligger og skriger efter mad og jeg kan mærke at sofaen suger mig længere og længere ned i sit hundehårsfyldte stof. Jeg gider ikke. Jeg gider virkelig slet slet ikke, og mine tanker kredser om pizzabrochuren, til trods for at min samvittighed så bliver endnu værre.

Vi har derfor et par retter vi altid tyer til, når energi, overskud og tiden er knap. Det er kylling i kokosmælk, chicken tikka masala (i en ikke-stærk udgave til børnene!), ovnbagt fisk med porrer og grønt, samt ris.

Forleden fik vi tilføjet en opskrift dertil, da vi fik lov til at få en spandfuld godter fra Urtekram, som i samarbejde med Umahro Cadogan har lavet en kampagne hvor der er fokus på ordentlig mad! I like! Læs mere om Umahro Cadogan og hvad han kan, lige her

Det bedste af alt var, at den opskrift der var lagt med var nem, hurtig og smagte vidunderligt frisk! Og vi havde alt til denne opskrift - endnu mere hurra!DET SKAL DU BRUGE

½ l vand
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret økologisk oregano*
1 tsk. tørret økologisk rosmarin*
1 tsk. tørret økologisk timian*
200 g økologisk fuldkornspasta* (penne, spaghetti eller skruer)
300 g kyllingebryst uden skind og ben, skåret i tynde strimler
1 fintsnittet porre
2 fintrevne gulerødder
150 g spinat eller babyspinat, vasket
2 spsk. økologisk ekstra jomfruolivenolie*

* = Urtekram produkter


SÅDAN GØR DU

Kom vand, hvidløg, timian, rosmarin og oregano i en stor gryde og bring det i kog.

Tilsæt fuldkornspastaen og lad den koge halvt færdig; det tager 6 min.

Spæd op med ekstra vand, hvis gryden er ved at være tør.

Tilføj kylling, porrer og gulerødder, rør dem godt ud i pastaen og kogevandet, læg låg på gryden og lad det simre 5 min.

Kom spinaten i til allersidst og lad alle godterne snurre yderligere 1 minut under låg, så spinaten lige bliver gennemkogt.

Server stænket med noget olivenolie, salt og peber. Evt. også friskpresset citronsaft og/eller tamari.

Pst, jeg tilføjede også fint friskhakket chili - det kan jeg li'!Der er også virkelig mange lækre opskrifter på urtekrams side, næste gang skal jeg forsøge mig med de her pirogger - det er perfekte til madpakken, i stedet for de samme 10 forskellige stykker rugbrød.4 kommentarer

 1. Hvor ser det bare lækkert ud - og lille Pi er da bare for nuttet. Tak for at dele opskriften, den må på madplanen. Ha en skøn dag.

  SvarSlet
 2. hvad er det for en skammel hun står på? M vil også altid være med i køkkenet, men det bliver altså lidt tungt at slæbe ham på armen og lidt farligt nogle gange at have ham siddende på køkkenbordet :)

  www.theibizamom.com

  SvarSlet
 3. Hej har du forslag til hvilken bord jeg kan sætte 6 ystole til? Stolene er i sæbebehanlet eg. Bordet skal også være i eg, og ikke vildt dyrt. Hilse Bitten.

  SvarSlet

Instagram

© Sirlig