23 maj 2013

Ja, jeg er Claus Dalby... // haven på vestegnen


Hvornår ved man om rabarber er gode nok? Disse kunne jeg meget let hive af - og at de er 60 cm lange
synes jeg er vildt! Nu må der lidt rabarbercrumble på bordet.

Haha, og lidt mere haha! Min overskrift er det pureste opspind - jeg er slet ikke Claus Dalby. Jeg er bare mig - en wannabe Denise Dalby Plum Ryge.

Jeg synes Claus Dalby er for sej. Forleden så jeg ham i Frihuset (ja, dét ser jeg også!) hvor han fortalte alt om hvordan den havefetisch opstod (Claus brugte vist ikke ordet fetisch, men det gør jeg (og se lige, jeg kalder ham kun ved fornavn!)). Det var sjovt! Ingen grøn udannelse bag, bare ren og skær interesse og nysgerrighed. Sejt!

Jeg er vild med have og alt der gror! Men jeg er også vildt utålmodig og ikke særlig have-agtig. Jeg har ikke altid held med at få tingene til at gro, og når jeg har så endelig har, så er jeg fuldstændig vild, og viser alle rundt i min temmelig beskedne have.

I år har vi fået sat drivhus op (og her bør jeg måske undlade at nævne, at det har været pakket ind og gemt væk i 6 år(!) og min kære mand var tæt på at brække kæben, pga. drivhuset, meget sjov historie, som jeg absolut ikke bør skrive ned her, overhovedet, slet ikke, og slet heller ikke, at jeg faktisk tissede lidt i bukserne af grin da han samlede drivhuset. Nej, det siger jeg ikke! jeg hjalp lidt, når jeg lige holdte pause fra mit grineri (og tisseri)) og det er så fedt! Vi har sået tomater og agurker, vores vin har vi flyttet derind, basilikum, oregano og rosmarin spirer frem, og et par solsikker har vi fået flyttet ud derfra i det fri. Rabarberne står tæt ved drivhuset, op af vores murværk på huset og de er LÆKRE! Jeg tager liiiiige et par runder i haven hver dag, for at se til "de små", jeg trodser regn, slud, orkan og geder, jeg gør det bare! Og det er SJOVT!

Derfor... Så håber jeg at jeg bliver den nye Claus. Og hey, han er da meget pæn!

Så se lige vores mini-have på det vilde vestegnen... En guidet tour af lidt af haven, helt gratis. Men hey! Jeg ved I sidder derude, jer dygtige havemennesker. Jeg vil enormt gerne have et par tips og tricks, så vi kan få endnu mere gang i det hele.

Drivhuset skal have et par ekstra grøntsager - hvilke? Det skal helst være noget "nemt" og som ikke kræver helt særlig behandling. Og selvfølgelig være brugbart! :-) Vi har lige nu disse sager:

- Tomat
- Agurk

- Gulerødder
- Rabarber
- Æbletræ(er)
- Ærter

Bonderoserne er hvert år VILDT flotte og jeg GLÆDER mig til de springer ud! 6 Comments so far

 1. Claus Dalby rocks :D Har ingen haveråd at give, men kan godt forstå du vil have mere i drivhuset - når jeg bliver "rigtig voksen (på overskudsmåden)" med have (eller bare en altankasse) vil jeg også klart slå mig løs på den konto. Især med rabarber <3

  - Anne

  SvarSlet
 2. Du er så sjov Denise - den måde du kan skrive tingene på :) Og ja jeg ser også Frihuset - rigtig godt program :) Hvad med lidt radiser og peber i drivhuset? Lækkert i madpakken og nemt at hive og plukke også for ungerne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så afslappende det der slow-TV! :-D

   Radiser og peberfrugt er en temmelig god idé! Men radiser kan vel godt være udenfor drivhuset? :-)

   Slet
  2. Nemlig :)

   Radiser kan sagtens være udenfor, det er mine og de er kommet op af jorden i løbet af 1-2 uger. Jeg tror de vokser hurtigere hvis de er i drivhuset pga. varmen.

   Slet
 3. jamen have er da bare det hyggeligste i hele verden :)KH Lise B

  SvarSlet
 4. har ikke så grønne fingere at jeg har drivhus...
  Men har højbede udenfor med squash, bønner, gulerødder, radiser og diverse salat...
  Tror nu squash'ene svigter mig... Så skal have købt nogle flere og sået igen.....

  Mvh. Sannah

  SvarSlet