02 juni 2013

Lad os alle bede (og æde) // mad, kys & stevia

En af de herlige ting ved at være igang med denne blog, er de ting vi får lov til at teste af - det kommer ikke kun til gavn for mig, men også hele den familie jeg har produceret (arh, okay, undtagen min mand og hund!).

Vi er sådan lidt hektisk anlagt om morgenen - vi sover længe fordi vi kan, vi spiser mad og det skal helst være hurtigt at lave maden, så der er tid til at spise den i ro og mag - og gerne sammen. Vi tyer (lidt for tit) til yoghurt eller havregryn, og jeg lynsteger gerne et spejlæg. Ind i mellem det hele. En mail og en levering senere, blev vi introduceret for Yoggis yoghurt med stevia i, et par skåle at nyde sagerne i, samt en steviaplante + steviafrø - sidstnævnte er endnu gemt i pakken, jeg skal liiiiige have jer alle til at bede for steviaplanten først!

Og hvad blev resultatet så? En vinder! Det bliver klart én af de yoghurter vi vil foretrække fremover - om den så er med ekstra blåbær, havregryn eller lidt sure rabarber i, så smager den altså som den skal (
og jeg kan altså godt li' sukker, men hvis stevia kan erstatte den, gør det slet ikke så meget for mig).Her står steviaplanten og godter sig i vinduet i køkkenet - lige inden den blev sat ud! Den har det stadig godt og snart vil jeg teste et trick jeg har læst hos Mia med siden Kost & Sundhed. Stevia er MEGET sødere end sukker, op til 300 gange sødere, så der skal derfor bruges meget lidt af det i maden, fremfor den hvide sukker - bladene fra planten kan enten tørres og knuses, og herefter bruges, eller de kan puttes direkte i det du vil have sødet. Man kan også - det er dét, som jeg vil forsøge mig med først -  koge steviabladene i vand, og herefter hælde det på flaske, så det danner en slags sirp. Det burde kunne holde sig en uges tid. Så må jeg forsøge mig med sukkerfri kager og måske is? Jeg synes planten er meget interessant, jeg håber den kan trives i vores drivhus, så vi får glæde af den længe!

Men én ting der aldrig nogensinde, kan blive godt på stevia (eller hvad? Det må testes), er KYS! Ikke bare dem vi giver hinanden, men også dem vi laver med 1000 æggehvider og 1000 liter sukker - og tuttifruttikrymmel, ikke mindst!
 

5 Comments so far

 1. Skøn skøn indlæg, må prøves tror jeg:)

  SvarSlet
 2. Det er bare en god yoghurt, også en ny favorit herhjemme :)

  God ide med den sirup, du skal prøve at bruge den til, at lave iste, det smager super godt, knap så bittert og kunstigt, som når man laver den med sukker selv :)

  SvarSlet
 3. lyder godt alt sammen - kyssene ser da super herlige ud :-)

  SvarSlet
 4. Så må der også nemt kunne laves hyldeblomstsaft uden sukker... kan den plante købes overalt mon? Hvor fik du din?
  : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror faktisk at den er i de fleste plantecentre nu i hvert fald :-) Jeg fik den foræret og jeg er så glad for den! OG SPÆNDT :-)

   Slet