28 juni 2013

Kryds uden bolle // fint projekt i sigteEn hurtig idé blev lavet - jeg er hverken særlig religiøs eller har nogen relation til kors og lignende. Men de store "plusser" synes jeg er vældig fine! Det er som om den der kontrast gør noget godt for øjet. 


Der sker virkelig meget for tiden - ovenstående er en lille teaser af et kommende projekt med en ordentlig bunke damer der kan lidt af hvert. Jeg glæder mig til at få de sidste ting på plads, så vi kan afsløre hvad der skal ske i august og september måned :-)

Jeg har fået et par timers (fast) arbejde ved siden af, i en spændende butik, hvor jeg får lov til at være det grafiske geni og jeg kan li' det! Det er skønt endelig at have et par kollegaer igen - det er det "værste" ved at være selvstændig med lille webshop: der er ikke behov for kollegaer, sådan praktisk vis.

Men nu... Nu har jeg dem! Og de er søde :-)

24 juni 2013

Kage, kage, kage, kage, kage, kage, lidt mad og kage

Tja... Det er jo mandag. Så den stod på god mad og dessert. En ny uge fejres! Traditionen tro, tager vi lige kagen først - altså... Ikke sådan i det virkelige liv, kun her på bloggen.


Problemer opstod dog - allerede da jeg skulle bage kagen, før maden. Ingen æg. Bum. Og ingen lyst til at gå over i Brugsen efter dem. Bum. Godt Google altid er klar med en problemknuser: opskriftsøgning.

Æggefri-chokoladekage-opskrift fundet! En dåse kondeseret mælk måtte bare i. Forsøget blev sådan okay - næste gang skal der bare mere af det hele i ;-) Og mest karamel/creme-midte, selvfølgelig.


Aftensmaden bestod af en simpel (grænsende til det kedelige) salat af hvidkål, lime, ristede kikærter, lidt tomat. Creme med paprika/salt/peber og et par fladbrød. Hovedpersonen var kyllingefileter med hasselnøddedrys, bagt i ovn. Altid en himmelsk mundfuld! 22 juni 2013

Stempel på tøjet // DIY


En kartoffel, en urtekniv, lidt textilmaling og et stykke tøj. Så nemt er det! Og så fint, kan det mest simple tøj blive. Hos Karla Bum Bum har Maja gjort det læææænge og lavet de fineste grafiske stykker tøj. 


Jeg forsøgte mig også med kamerastemplet og det synes jeg nu også er ret fint. Næste forsøg må være med de runde stempler, og så må jeg se om det er muligt at lave noget lækkert med dem på tøjet :-)

Malingen fandt jeg i Panduro Hobby. Det lå godt gemt i kælderen, farverne har været brugt til et helt bestemt projekt, så derfor er de som de er. Jeg må have fat i noget sort, neon pink og helt sikkert også en rosa textilmaling :-)

17 juni 2013

Den sorte væg & laks // bolig & madJæs - jeg gjorde det! Faktisk for længe siden. Kan du huske dette indlæg? Vi har nu en sort væg i garderobeværelset. Og den er okay - jeg er tilfreds nok, men alligevel ikke så tilfreds, at jeg vil male en væg i stuen. Jeg er åbenbart slet ikke så sej og modig med min bolig, som jeg selv regnede med.

Det er nu alligevel pænt, og det er ret fint i rummet, med de hvide møbler. Udover det, er det ret svært at tage billeder i det rum - altså uden at få både madras, det ultra flotte dampstrygejern (som er min mands kæreste eje), samt cykelhjelme og andet stads. Det gør sig bare ikke så godt, på min ellers pæne blog ;-)Middagen i dag blev ultra nem og ultra god - salat, laks og brød. Og serveret i Iittalas fine "Teema" serie af skåle og tilbehør til køkken og mad, som jeg er pokkers glad for! Når både maden er god, dét maden serviceres i er kønt og børnene også behersker sig, så kan man klart kalde mandagsmaden for en succes - og måske endnu mere en succes, fordi der lige nu er rabarber-crumble i ovnen, lavet af rabarber fra egen have. Nom nom!12 juni 2013

Stilleben, børn og blomster // fotos

Blomster fra svigermor & svigerfar - de er pæne! Altså blomsterne. 
Sneakpeak af en af mine fødselsdagsgaver fra en god veninde - HAY lup lysestage i kobber - LIKE!


Vores lille purløg ude på løjer - det der med at have 2 ens sko på, det er ikke et hit. 

Hyggeligt foto fra legehuset hvor Mauda, Pixie & Mynthe fik tiden til at gå med aaaaalle de andre piger

Lille mælkekande fra Iittala passede lige perfekt til de små pæoner

07 juni 2013

Advarsel - mor-indlæg! // min dag

Det er ærgerligt, at neonfarver ikke gengives så godt på skærmen - gjorde de det, så lavede jeg et neonskilt med advarslen om dette indlæg: det er 100% mor-indlæg, med billeder af mine produktioner - og gældsaftagere ;-)


Onsdag var min dag. Fødselsdag. Og den var jo fantastisk med vejret, en familie der stod klar med morgenmad (til trods for at vi allerede havde spist det, men hvem takker nej til morgenmad runde 2?) Vi hyggede os og slappede af! Det er temmelig heldigt valgt af min mor, at give mig 5. juni som fødselsdag - jeg har altid fri og det er altid godt vejr.

Der er ikke fotos af fødselsdagsbarnet, hun tog dig den frihed, at holde sig udenfor linsen. Dagen var skøn, gode gaver, dejlige mennesker og selvfølgelig (halv-)søde børn.
Men altså - når jeg ser på mit mindste barn, Lille Pi, hvor det ligner en regnbue har kastet op på hende, så bliver jeg glad! 1,5 år gammel, mega stædig og vidunderlig! Nysgerrig, sjov og fjollet. Hyggelig, lidt sur og alt for glad for mad. Jeg er glad for at hun er vores egen, hvis det var andres barn, blev jeg nødt til at stjæle hende!


Og et styks virkelig langbenet Mynthe. Fornyligt startet på fritidshjem, tabt en tand og begyndt at svare igen på den mest flabede måde, så jeg lige står stum et øjeblik af overraskelse over, hvad mit søde barn dog siger. Snart er det skoletid! Og hun glæder sig!
Og hvem gad ikke godt have sig sådan et sæt øjenvipper? Suk, jeg misunder mit eget barn! :-)

05 juni 2013

Give away // mumiglas // afsluttet

EN HELDIG VINDER ER FUNDET


Jeg føler mig super heldig - og heldig på mine (selvfølgelig vildt søde) læseres vegne: en give away i samarbejde med Iittala kan skydes igang, og så endda hvor man kan vinde en HEL ekstra (sød) familie! Familien er ganske vist finsk, men de siger ikke så meget, så du skal ikke være bange for ikke at kunne tale med dem.

De 5 vidunderlige mumiglas fra Iittala kan blive dine - de er bare én serie af mange lækre sager som Iittala har. Kig forbi deres webshop (vælg "Denmark) og bliv inspireret.


For at deltage i konkurrencen skal du blot...
1... sikre mumifamilien en god plads på hylden derhjemme - og pryde sommerbordet med dem!

2... du må gerne fortælle hvilke andre produkter, som du kan se på Iittala.com, du synes om. Se fx. Teema-serien og Nappula-stagerne

Skriv blot din note til dette blogindlæg

3 ...notere din e-mail i kommentareren, så du kan blive kontaktet, hvis du er den heldige vinder.
- og så må du selvfølgelig hjertens gerne føle Iittala på Facebook


Vinderen vil blive fundet på en helt særlig dag - nemlig min egen fødselsdag! Så kan vi være glade sammen. Den 5. juni 2013 bliver vinderen kontaktet pr. e-mail. Hvis denne mail ikke besvares inden 7 dage fra afsendelsesdatoen, vil en ny vinder blive fundet.

Jeg glæder mig til at læse, hvilke ting I synes om - og hvem der bliver den heldige vinder af de 5 flotte glas.


02 juni 2013

Lad os alle bede (og æde) // mad, kys & stevia

En af de herlige ting ved at være igang med denne blog, er de ting vi får lov til at teste af - det kommer ikke kun til gavn for mig, men også hele den familie jeg har produceret (arh, okay, undtagen min mand og hund!).

Vi er sådan lidt hektisk anlagt om morgenen - vi sover længe fordi vi kan, vi spiser mad og det skal helst være hurtigt at lave maden, så der er tid til at spise den i ro og mag - og gerne sammen. Vi tyer (lidt for tit) til yoghurt eller havregryn, og jeg lynsteger gerne et spejlæg. Ind i mellem det hele. En mail og en levering senere, blev vi introduceret for Yoggis yoghurt med stevia i, et par skåle at nyde sagerne i, samt en steviaplante + steviafrø - sidstnævnte er endnu gemt i pakken, jeg skal liiiiige have jer alle til at bede for steviaplanten først!

Og hvad blev resultatet så? En vinder! Det bliver klart én af de yoghurter vi vil foretrække fremover - om den så er med ekstra blåbær, havregryn eller lidt sure rabarber i, så smager den altså som den skal (
og jeg kan altså godt li' sukker, men hvis stevia kan erstatte den, gør det slet ikke så meget for mig).Her står steviaplanten og godter sig i vinduet i køkkenet - lige inden den blev sat ud! Den har det stadig godt og snart vil jeg teste et trick jeg har læst hos Mia med siden Kost & Sundhed. Stevia er MEGET sødere end sukker, op til 300 gange sødere, så der skal derfor bruges meget lidt af det i maden, fremfor den hvide sukker - bladene fra planten kan enten tørres og knuses, og herefter bruges, eller de kan puttes direkte i det du vil have sødet. Man kan også - det er dét, som jeg vil forsøge mig med først -  koge steviabladene i vand, og herefter hælde det på flaske, så det danner en slags sirp. Det burde kunne holde sig en uges tid. Så må jeg forsøge mig med sukkerfri kager og måske is? Jeg synes planten er meget interessant, jeg håber den kan trives i vores drivhus, så vi får glæde af den længe!

Men én ting der aldrig nogensinde, kan blive godt på stevia (eller hvad? Det må testes), er KYS! Ikke bare dem vi giver hinanden, men også dem vi laver med 1000 æggehvider og 1000 liter sukker - og tuttifruttikrymmel, ikke mindst!