LED-test // Give away (afsluttet)

27 februar 2014

Hjemme hos os, er der smækfyldt med lamper - jeg er tosset med dem! De er både smukke og så har de en funktion: at give lys.

Der bliver tit flået en (ekstra) lampe med hjem fra alle slags butikker. Genbrug, IKEA og ind i mellem fra de lidt dyrere steder. Uanset hvad, så har vi jo også brug for dem. Sådan rigtigt brug for dem. Her bliver mørkt og det hjælper lamper med. Meeeeeeget praktiske! Men så er der lige lyskilderne.. Måske ikke lige et emne, der oftest er oppe og vende her i blogverden, men nu kommer det!

Hos IKEA har de taget det seriøst, det med kilden til lys. En helt ny LED-pære er med til at hjælpe, lige præcis de steder hvor lys i de sene timer er ekstra vigtigt. Hver gang du køber en LED-pære donerer IKEA Foundations 1 euro til UNHCR, FN'S flygtningehøjkommissariat. Så ikke nok med at vi får nye pære, så hjælper vi også et folkefærd langt, langt væk fra vores. Flygtinge der vil klø sig undrende over, at jeg ser lamper som noget smukt og som meget andet, end blot at lyse og som en nødvendighed, for ikke at blive overfaldet, udsat for ubehagelige ting og for at børnene kan læse lektier, hvis de da er så heldige at gå i skole.

Jeg har fået lov til at teste, fået lov til at gøre med en pakke pære, lige hvad jeg vil! Hver enkelt pære holder i cirka 20 år, så det bliver ikke holdbarheden af pærerne jeg går igang med at prakke jer på - det bliver selve lyset, for LED har bare et dårligt ry: lyset er ikke lige så pænt, som de gamle glødepærer - forlyder rygtet i byen :-) Nu må vi se!
Vi har skiftet 15 pære herhjemme, og det er slet slet ikke dårligt. Både glødepære og de gamle sparepærer er blevet skiftet. Fotos herover er uredigerede, de er rå og præcis som billederne blev taget - og helt ærligt - jeg synes faktisk LED-lyset er lidt blødere og pænere!

For sjov blev vi nødt til at regne besparelsen ud. Vi tog antal kilowatt lamperne havde hver især, regnede med at de var tændt 5 timer dagligt hver især, året rundt.

Det gav en årlig besparelse på VILDE 1400 kr. for de få pære vi har skiftet nu - selvfølgelig skal man lige trække prisen fra de nye LED-pære fra, men det er stadig helt vildt, hvilken forskel det gør. Pærerne bliver ikke varme, de giver et godt lys og jeg kan fornemme på det hele, at resten af husets lamper også får en udskiftning.

Har du mod på at få skiftet dine pære derhjemme, kan du begynde med at deltage i min give-away - jeg smider 5 LED-pære fra IKEA i puljen, samt 1 valgfri plakat fra sirlig.dk, så du med et snuptag kan få skiftet bare lidt ud!

Alt du skal gøre er, at fortælle mig lidt om, om I bruger LED-pære, hvorfor/hvorfor ikke?
Skriv gerne i kommentarfeltet herunder, husk at notere din mail. Ønsker du ikke at notere den her, er du velkommen til at deltage via mail ved at sende den til info@provokerende.dk - skriv "Give Away" i emnefeltet :-)

En vinder trækkes fredag d. 7. marts 2014 - og får direkte besked pr. mail. EN VINDER ER FUNDET! TILLYKKE LAURA WANG H.!

74 kommentarer

 1. Vi (min mand) har skiftet alle (30!) vores gamle spots i loftet ud med LED. Af den ene grund at vi i over de næste mange år sparer penge og vi passer på miljøet. Lyset er anderledes end i de gamle spots men et rigtig fint lys.
  Jeg synes godt om tanken at vi får skiftet de alm. pærer ud med LED, så vi kan passe ydereligere på naturen og vi sparer de ekstra $.

  SvarSlet
 2. Vi er ikke nået så langt med at skifte til LED hjemme hos os, desværre - men i takt med at det bliver sværere og sværere (= næsten umuligt) at skaffe de gammeldags glødepærer, så bliver jeg nødt til at overgive mig. For det er helt klart MIG der er den største hindring i skiftet. Jeg har indtil nu ikke set én eneste LED pære der giver et ligeså "hyggeligt" lys som de gammeldags glødepærer, så jeg har krampagtigt holdt fast i dem vi havde. Og med skam set stort på økonomi og miljø. There, I said it!

  Men jeg kan godt se, at jeg snart bliver nødt til at overgive mig og så ville det da være lækkert hvis der nu var opfundet nogle pærer, som giver et ligeså hyggeligt lys (hvis ikke hyggeligere, som du skriver) som glødepærerne!

  SvarSlet
 3. Vi har ikke skiftet endnu. Men det skyldes den kommende flytning. Vil ikke begynde at gøre så meget når vi snart skal videre. Så hellere starte på en frisk et nyt sted. 😉 Men vi vil skrifte til LED. Bla pga at det er billigere i længden. Og lyset i dem bliver jo bedre og bedre. Vi har faktisk skiftet dem på badeværelset da vi fik det renoveret og jeg er overrasket, på den gode måde, over det gode lys.
  Men det ville da være fedt at vinde så vi er klar til nyt lys når vi er flyttet. 😉
  Lea.puf@gmail.com

  SvarSlet
 4. Var i Ikea i aftes, da vi skal dflytte, og til alle (ok kun 6) de nye lamper jeg købte, købte jeg deres LED lamper. Og var faktisk lidt betænkelig, om jeg nu vill ebryde mig om lyset... Men det her ser jo lovende ud, så mån ikke resten skal skiftes næste gang jeg kommer i IKEA. Kan sådan en pære til 39,- holde i så mange år, så er det jo helt vildt :)
  Mange hilsner
  Lovisen
  louiset.dk@gmail.com

  SvarSlet
 5. Vi har LED i vores lysekrone i stuen, det giver et skide godt lys. De andre pærer bliver også skiftet til det stille og roligt.

  SvarSlet
 6. Herhjemme er vi ikke kommet med på at bruge LED endnu. Vi har primært sparepærer i lamperne og er også rimelig store fans af den hyggelige belysning. Men hvis denne nye pære rummer alt i en - hyggebelysning, besparelser og støtte til en god sag, så er det absolut et forsøg værd :-)

  vitterligvitterlig@gmail.com

  SvarSlet
 7. Jeg vil rigtig gerne slippe for sparepærerne og deres kviksølv, så lad mig bare prøve LED.

  SvarSlet
 8. jeg har sparepærer overalt, vil gerne prøve ledpærer:)

  SvarSlet
 9. Jeps, kæresten har været ved at skifte til LED, når de gamle er gået i stykker - så der er LED i en del af vores lamper allerede. Jeg mærker ikke forskel i forhold til lysstyrken/kvaliteten. Og det er dejligt, at man slipper for at skifte pære så ofte :-)

  benteskou (a) gmail.com

  SvarSlet
 10. Jeg er lige flyttet ind hos min kæreste, der ikke er særlig bevidst om den slags, men vi skifter løbende til LED nu, og kommer også til at have LED i vores nye, fælles hjem, som vi flytter ind i om 3 uger :-)

  - Linnea // linnealarsen@live.dk

  SvarSlet
 11. Jeg har sat min første LED-pære i en lampe derhjemme - og det var på ingen måde et velovervejet valg. Men jeg var netop i IKEA og købe en lampe, og kunne ikke finde andre pærer end LED-pærer. I farten tænkte jeg også lige, hvor stor "magt" IKEA netop har i denne sag. For selvfølgelig købte jeg en LED-pære, for jeg gad da på ingen måde skulle et ekstra smut forbi en butik. Jeg ville jo bare gerne hjem og hænge min lampe op!

  Lige umiddelbart syntes jeg det var mega dyrt for en pære - men jeg anede faktisk ikke, deres levetid var så lang. Det gik først op for mig, da jeg læste dit indlæg her.

  Så nu er jeg vist bare hende, der fremover skifter fra elsparepærer til LED-pærer efterhånden som pærerne derhjemme står af.

  / Christina, christina3012@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det samme her, jeg har altid tænkt at det skulle være de helt straight glødepærer, fordi lyset var bedst. Jeg anede heller ikke, at de kunne klare 20 år! Det er ret vildt - og selvfølgelig en kæmpe besparelse at smide lidt ekstra penge efter én pære :-)

   Slet
 12. Jeg har en LED-skrivebordslampe fra IKEA, som jeg er rigtig glad. Ellers har jeg almindelige pærer eller spare-pærene. Egentlig er jeg lidt træt af sparepærene, fordi de tager lidt tid, før de lyser helt op - mon IKEA's nye pærer gør det samme?
  Med den besvarelse og jeres test, tror jeg bestemt, de gamle bliver udskiftet med de LED.

  mkaaborg@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. De lyser LIGE med det vuns! Jeg var også liiiiidt skeptisk, men jeg er virkelig positivt overrasket. Nu har jeg haft pærerne i et stykke tid, og jeg har helt glemt at det er LED - udover når min mand minder mig om, hvor lækkert det er at vi sparer SÅ mange penge nu :-)

   Slet
 13. Jeg har en god blanding der hjemme. I alle nye lamper, har jeg LED, fx i spotsne i mit nye badeværelse. Men i nogle loftslamper af ældre dato har jeg ikke, og jeg er simpelthen i tvivl, om man overhovedet kan skifte til LED i disse. Det må jeg få undersøgt, for SIKKE en besparelse :-)

  mettelindberg83(a)gmail.com

  SvarSlet
 14. Vi har skiftet de fleste pærer ud. For mig var den største overvindelse at gøre det på vores lysekroner - men hurra for e-bay der kunne fremtrylle LED pærer med samme udtryk og form som de gamle pærer i lysekronerne (dem der ligner flammen på et lys).
  Indtil videre kører vi også med planen om at skifte de andre efterhånden som de gamle opgiver livet :) Det er helt vildt hvad vi allerede sparer ved at have skiftet i lysekronerne - tænk at det ses så tydeligt på elregningen :)
  Og derudover synes jeg lyset er meget behageligt - ved de fleste LED pærer. Vi har været meget obs på at dem i lysekronerne skulle være i et mat glas så lyset ikke blev for skarpt, men samtidig skal det netop give lys nok til at vi kan se ordentligt i rummet.

  En anden STOR fordel ved LED pærer er at man kan lave sjove/fine papirting og sætte på sin LED lyskæde uden at være bekymret for at papiret bliver varmt - og når man godt kan lide at indrette med lys og farver er det jo et hit!

  /Anne-Dorte, A_Spaanhede@hotmail.com

  SvarSlet
 15. Bum bum, hvor har vi LED-pærer hjemme? Jo, vi har i bryggers, toilet og bad samt i gangen hvor vi har indbyggede spots alle steder. Vi talte faktisk forleden om at skifte pærerne, men jeg tror, at det ender med, at det bliver løbende, altså når en pærer går ud, kommer der en LED i i stedet.

  candmorblog @ gmail.com

  SvarSlet
 16. Jeg vil gerne være med!
  Nej, vi er ikke gået over til LED.
  Jeg er lampeelsker, lyselsker, hyggeelsker = glødetrådselsker...
  Det kunne være spændende at udfordre mine egne fordomme og se, om LED pæren er så slem, grim og kold i lyset, som jeg forestiller mig ;-)...

  SvarSlet
 17. Vi skifter løbende vores pærer ud til LED pærer. Jeg synes de giver et godt lys, så thumbs up :-)

  kimse@bbsyd.dk

  SvarSlet
 18. Vi skifter løbende vores pærer ud til LED pærer. Jeg synes de giver et godt lys, så thumbs up :-)

  kimse@bbsyd.dk

  SvarSlet
 19. Jeg er faktisk ikke klar over, hvor vi har sparepærer, og hvor vi har LED. Vi har bare ikke tænkt nok over forskellen, tror jeg. Men jeg vil virkelig gerne afprøve IKEAs nye pærer.

  SvarSlet
 20. Jeg har ikke heeeelt styr på hvor mange LED pærer vi har. Vi har nemlig ikke særlig mange lamper. Men er ret sikker på at vi har LED i spottene på badeværelset og i køkkenet og så har jeg netop fået den fine MILK lampe fra &Tradition som også har LED. Vi har også et par fy-fy pærer i de små Ball væglamper for ingen energivenlig pære har indtil nu kunne være i dem uden at stikke ud. Men vil da kigge på udvalget næste gang jeg valfarter til det gule og blå mekka...

  SvarSlet
 21. Det er sådan lidt halvpinligt, men jeg VED faktisk ikke om vi har LED-pærer i vores lamper. Det tror jeg ikke, for så ville jeg nok være opmærksom på det? Det LYDER som en ret god idé at få skiftet sine pærer. Jeg er TRÆT af pærer, der pludselig ikke virker længere. Jo, vent... LED-pærerne, er det dem, der ligesom opstarter lidt langsomt? Dem tror jeg, vi har én eller to af! FORNUFTIGT! :) Det er i hvert fald den slags, som er på billedet til højre... Hm. Kæft, jeg ved ikke en skid om lys. Og pærer.

  Hej :)
  kh Mai / maiodgaard (a) gmail.com

  SvarSlet
 22. Jeg har stort set ingen lamper herhjemme. Hvilket er totalt åndssvagt for jeg elsker lys om aftenen når det er mørkt udenfor. Men jeg har så svært ved at beslutte mig når det kommer til lamper. Men har dog et par stykker fra ikea med led. Jeg synes de giver et fint lys :)

  Understjernernepaahimlen@gmail.com

  SvarSlet
 23. Vi har LED-pærer i stort set alt. Undtagelsen er en pærer over spejlet (frygteligt dårligt lys med halogen), som jeg ikke selv kan finde ud af at skifte og skal have kyndig vejledning i og halogenspots under køkkenskabene og i emhætten, men disse vil blive skiftet til LED, hvis det overhovedet lader sig gøre. Alt andet er LED, og jeg er stor fan (også fordi sparepærer giver så ringe et lys, at det er til at græde over, så jeg er lykkelig for en endnu bedre foranstaltning i LED, som kombinerer godt lys og miljøvenlighed).

  Mh
  Karina

  karina.musaeus@gmail.com

  SvarSlet
 24. Vi har sparepærer alle vegne, hvilket gør at det langsom blir lysere.. Rimelig træls når man skal tisse eller andre ting, og man så er færdig før lyset er der, skulle jeg hilse og sige! Vi trænger så meget til en opdatering på pære-fronten...

  SvarSlet
 25. Jeg udskifter løbende mine "gamle" elprærer ud med nye edpærer, efterhånden som de gamle springer. Det gør jeg fordi, at det er økonomisk og fordi ledpærer giver et bedre lys :-) Desværre har jeg ikke råd til at skifte dem alle sammen på en gang, (selv om det ville være optimalt og billigere i den sidste ende) så det kunne være kanon at vinde din præmie :-)
  tjprivat@hotmail.com

  SvarSlet
 26. Jeg bruger bare helt almindelig pærer fra supermarked.
  Men hold da op hvor disse kan lyse :)
  idawestphall@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Jeg må indrømme at jeg har helt almindelige gamle pærer i hele lejligheden... Havde nogle sparepære på et tidspunkt, men de var mega langsomme når man tændte dem, så dem blev vi faktisk trætte af... :P

  maja3012 (a) hotmail (.) com

  SvarSlet
 28. Vi er begyndt at købe LED pærer når de gamle pærer står af herhjemme. Det er virkelig skønt at de tænder så hurtigt modsat 1. generations sparerpærer (nøj de er elendige!) Da IKEA begyndte at få LED pærer købte jeg nogle stykker, så de gamle og langsomme sparepærer kunne blive skiftet ud. Sparepærerne ligger nu i skuffen og "skammer" sig ;-) Men jeg har kun været tilfreds med LED pærerne fra IKEA, så skal helt sikker have flere når de andre glødepærer springer.
  frksmedblog (snabela) gmail (punktum) com

  SvarSlet
 29. Når jeg køber pærer, køber jeg desværre bare de billigste. Men nu når jeg snart flytter i ny lejlighed, vil jeg helt klart overveje at købe LED pærer :)

  signe_n_a(a)hotmail.com

  SvarSlet
 30. Jeg har altid famlet lidt i blinde i den dér elpære-jungle, men fik købt 2 stk LED-pærer til mine nye køkkenlamper, og har været begejstret for det lige siden. De giver et dejligt lys og er ikke 100 år (!!!) om at 'varme op' som de almindelige sparepærer. Dog har jeg haft en stak forskellige, gamle glødepærer liggende, som jeg har brugt til at skifte ud med i mine (mange) lamper fra tid til anden. Men det ville være fedt med en forsyning af nye på dobbelt-SU i en småbørnsfamilie! Og plakaten ville jo nok være den fedeste bonus. Krydser fingre. X x

  ditzenkirk@hotmail.com

  SvarSlet
 31. Vi købte (i forbindelse med lampe rov i ikea) LED-pærer og i udstilligen synes jeg absolut intet dårlig der var ved dem og alle fordomme jeg havde var derfor gjort til skamme. INDTIL jeg kom hjem og satte alle lamper op og oplevede et skarpt klinisk og koldt lys. Rigtig dårlig oplevelse der har skræmt mig lidt ang LEDpærerne hos Ikea, desværre da det jo absolut er vejen frem. Jeg har haft forbehold for at købe hos Ikea men synes så absolut dine billeder taler for sig selv! Det er jo netop det bløde og behagelige lys jeg søger som dine billeder med LED-pærer fra Ikea viser så måske jeg bare har været uheldig?? Det kunne i hvert fald være en anledning til at prøve på ny, hvis man lige frem var så heldig at de dumpede ind i postkassen:)

  karindannesboe@yahoo.dk

  SvarSlet
 32. Jeg har en lillebror der er elektriker, så jo vi ved godt at vi burde bruge ledpærer herhjemme, men det der med lige at få det gjort - det er jeg nok ikke så god til ;)
  tak for chancen! Mvh. Jeanne

  jeanneart@hotmail.dk

  SvarSlet
 33. Vi har lidt blandet herhjemme, og jeg synes desværre at LED-pærerne giver et ret 'koldt' lys - men jeg ved dog ikke hvor de er fra. På den anden side er jeg godt træt af, at el-sparepærerne er så langsomme til at tænde. Så jeg har ikke meget held med lyset herhjemme :)
  maria@ikud.dk

  SvarSlet
 34. Vi er igang med at skifte, og elsker ALT ved LED. Så 5 ekstra være skulle da være velkomne. Og en laber plakat ligeså
  Hilsen helle (buen4140@hotmail.com)

  SvarSlet
 35. Vi bruger både LED pærer og sparepærer. Jeg har ærligtalt ikke tænkt over forskellen. Men det vil jeg da prøve at lægge mærke til.
  Jacobsen.betty(a)gmail.com

  SvarSlet
 36. Herhjemme var vi overbeviste om at sparepærer var "det rigtige valg" men efter at have læst flere steder at sparepærer indeholder kviksølv og udsender bl.a. elektromagnetisk stråling, så er vi gået over til LED-pærerne. Og jeg synes faktisk også at de giver et rigtigt fint lys! Så vi er blevet tilhængere af LED-pærerne :) Vi bruger også dem fra Ikea, da jeg synes de har en fornuftigt pris og at lyset er overraskende godt.

  Venlig hilsen Louise

  SvarSlet
 37. Vi bruger sparepærer herhjemme, ved egentlig ikke hvorfor, men vil da enormt gerne prøve de andre
  marialundpedersen@gmail.com

  SvarSlet
 38. Vi har nogle få led pærer herhjemme, men overvægt af sparepærer. Det er dejligt, at man nu kan få LED pærer, som giver et flot lys, værner om miljøet og sparer på pengene.

  Hav en dejlig weekend.

  /Dianna

  SvarSlet
 39. Herhjemme bruger vi sparepærer, da vi troede det var det rigtige valg, men efter det du har skrevet tror jeg da vi skal på jagt efter LED! Er meget overrasket over hvor flot lyset er i forhold til sparpærerne, kunne være fedt med 5 pære som start og bestemt også en plakat;) inahansen@gmail.com

  SvarSlet
 40. Prøver at spare energi så bruger sparepære
  lki@lobe.dk

  SvarSlet
 41. Hvor lækkert.. :) Er helt vild med lyset i LED pæreren, måske vi skal gå i gang med at skifte ud.. :)

  SvarSlet
 42. Er så småt igang med at udskifte herhjemme så gerne lidt tilskud så de sidste kan skiftes
  Mvh Marianne Juhl

  SvarSlet
 43. Lis Vinter livv@mail.dk
  Jeg mangler at skifte nogle få pærer så er alle skiftet til LED pærer - de giver et behageligt lys - og besparelsen er bestemt værd at tage med ;-)

  SvarSlet
 44. Vi har skiftet nogle ud, men mangler stadig mange

  SvarSlet
 45. Vi har LED pærer i vores lysekrone - de er endda pæne at kigge på, men af en eller anden grund springer de. Det gør glødepærerne ikke.

  SvarSlet
 46. Jeg er måske ret langt bagefter, men anede ikke man kunne få dem. Vi bruger lige nu de almindelige sparepærer.

  SvarSlet
 47. Rigtig god fastelavns søndag!

  Sikke dog en skøn giveaway. Jeg er vild med LED lys og har selv flere lamper med mere med LED, som du synes jeg lyset er mere klart og alligevel ikke skarpt, et behageligt lys.
  Jeg har en god ven, som er lidt af en opfinder, han står bag udviklingen af LED belysning.
  Jeg kan godt bruge LED pærer til mine stuer, så krydser og håber.

  Hilsner fra Tina med uglen3@gmail.com
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 48. Hjemme hos os bruger vi ikke LED pærer, da det koster en anelse mere end vi har råd til. Derfor er det endnu kun blevet til energi-spare-pærer, men LED pærer er helt klart hvad fremtiden byder på. Jeg håber at vinde, da det ville være en fed måde at komme ind i "LED-verdenen" :-)

  Venlige hilsner
  Laura Wang Hansen, Lwanghansen@gmail.com

  SvarSlet
 49. Vi har netop købt to lamper med led-pærere, men jeg kan da godt fornemme, at vi hellere må i gang med at skifte de gamle ud.. Vil meget gerne deltage. Hilsner fra mamalotten@gmail.com

  SvarSlet
 50. I takt med, at de gamle sparepærer "dør" skifter vi dem ud med led-pærer.
  Jeg er tilfreds med det lys de skaber. Pånær en enkelt, som skulle være dæmpbar, men hvis ikke den er skruet helt op, står den bar og flimrer.

  SvarSlet
 51. Jeg bruger "kun" sparepærer. Jeg vidste ikke, at man kunne få LED pærer med normale fatninger. Den eneste jeg havde set indtil nu var en med nogle mærkelige dutter i bunden som i hvert fald ikke passer i nogle af vores lamper. Men hvis man sparer meget på strøm, så vil det være et hit her, da vi i forvejen har et højt strømforbrug pga. at vi har slanger. Vi gør dog hvad vi kan, bl.a. har vi lige udskiftet vores strømsluger af et tv til et A+ tv her i weekenden.

  Mvh
  Monica
  volcanokitten@outlook.com

  SvarSlet
 52. Vi er endnu ikke nået til at udskifte til LED-pærer, men overvejer da kraftigt at gøre det, efterhånden som pærerne skal skiftes.
  Pia Damgaard
  piaogjan@hotmail.com

  SvarSlet
 53. Godaften til jeres herligheder:-)

  Dejligt du må give en pakke LED pærer væk.
  Jeg vidste slet ikke de kunne fås til almindelige lamper og at de kan holde så længe og spare så meget el.
  Jeg er helt sikkert med i jeres giveaway.

  Venligst Mary-Liz
  mary-liz@danmark.nu

  SvarSlet
 54. Hos os er de fleste pærer skiftet ud med LED. Har et problem med en lampe, hvor lyset kan dæmpes. Da den flimrer på 2 ud af dens 3 lystrin ved brug af LED. Men vi anvender alligevel LED her, og den fungerer fint på mellemtrinet. Er glad for det lys LED giver, og endnu gladere for den økonomiske besparelse + det miljøvenlige aspekt heri. - Vi kan ikke rette fokus nok herpå, da miljøbevidsthed er nødvendigt for os alle. :) En fantastisk give away som jeg vil bli' lysende glad for at vinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hovsa - Glemte min mailadr. - :)
   tina@mipex.com

   Slet
 55. Jeg bruger ikke LED pærer endnu... det er sådan lidt " nu venter jeg lige til de gamle pærer dør"... Eller der lige kommer en pakke ind ad døren ;-)

  SvarSlet
 56. Vi har endnu ikke prøvet LED-pærer, men vil helt sikkert skifte til dem. Jeg går meget op i miljø og bæredygtighed, og at de er økonomiske fordelagtige vil kunne overbevise min kæreste :)

  mai_brittm (a) hotmail.com

  SvarSlet
 57. Jeg er også en af de dobbeltmoralske i forhold til dette, da jeg egentlig går meget op i miljøet, men endnu ikke har fået skiftet dem. Jeg har netop købt min første LED-pære i IKEA, men ikke fået sat den i endnu, da jeg går og venter på, at de gamle dør ud. Mange steder vil det helt sikkert give mening med LED-pærerne. Jeg tænker dog, at det måske ikke vil se så godt ud i de Bulb-pendler, vi har, hvor man i høj grad ser pæren. Jeg ved ikke helt, hvad min løsning skal være med dem, når man ikke længere kan få glødepærer.

  annemette.foss@gmail.com

  SvarSlet
 58. Vi skifter stille og roligt vores gamle pærer ud med LED-pære, men de gamle bliver først skiftet, når de ikke kan mere, så der er ikke så mange LED-pærer endnu herhjemme

  Pia
  piarotbl@yahoo.dk

  SvarSlet
 59. Vi bruger også LED pærer herhjemme. Jeg har ikke megen forstand på energi og pærens levetid, men det har min elektrikerkæreste heldigvis! :) Jeg vidste dog ikke at der også var en økonomisk gevinst at opnå ved at vælge LED! Whats not to like?

  //Saina (saina_chr@hotmail.com)

  SvarSlet
 60. Vi bruger 50/50 energisparepærer - jeg er vild med de glødepærer jeg har med det niver at de er så meget dyrere end alternativet!

  Desuden har jeg en oplevelse af at de energisparepærer jeg har haft fingerne i har haft meget "hvidt/koldt" lys, jeg er meget allergisk overfor for meget lys, så nogle pærer genere meget - samt det er ikke mange energisparepærer der kan dæmpes :(

  Men altså fremtiden er jo de gode pærer fremfor de dyre.. :)

  Hilsner Charlotte
  Familiensommer2013@live.dk

  SvarSlet
 61. Åh vi har faktisk ikke ret mange LED pærer i vores hjem, men en hel del sparepærer. Lige da LED kom frem var lyset simpelthen så grimt, men det er blevet meget bedre (ses jo også tydeligt på dine billeder!). Nu er vi så bare ikke kommet til, at skifte sparepærerne ud endnu. Det er jo også dårligt for miljøet, at skifte pærerne ud, før de rent faktisk er stået af og trænger til, at blive skiftet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mail: Katrinebitschjohansen@gmail.com

   Slet
 62. Led er vejen frem ! Hvis vi vil en lys ( get it? ) og bedre fremtid i møde, skal vi passe på miljøet og der er led virkelig et rigtig godt valg at vælge :-)

  Herhjemme i 111 m2, med to børneværelser, soveværelse, badeværelse med separat brusekabine med et lys, entré osv, løber antallet af pærer hurtigt op, men det er en dejlig investering :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mail: Jukasaugustsen@gmail.com :-)

   Slet
 63. Jeg siger det som det er. Jeg HADER sparepærer. De giver verdends grimmeste lys og udvisker lys og skygge. Gengiver farver rigtigt dårligt og så forurener de ad h til. Siden eu tog den åndsvage skrivebordsbeslutning at afskaffe glødepærerne har jeg levet højt på.mit hamstere lager. Men jeg ved jo godt at der snart må ske noget nyt på den front og måske er det på tide at prøve LED. Håber at jeg vinder for jeg må vidst se i øjnene at der ingen vej er uden om :) og en lækker plakat er jo heller ikke værst....i god belysning!

  SvarSlet
 64. Vi har endnu kun få LED pærer (alle købt i Ikea da de har den bedste pris) men ellers har vi sparer pærer, men for hver pære der smutter kommer der en LED pære i i stedet men jeg syntes det vil være spild at skifte dem ud før.
  Man kan sagtens se på dine billeder at de giver et fantastisk lys, det havde jeg faktisk slet ikke lagt mærke til herhjemme.
  Kh. katjaastrup@hotmail.com

  SvarSlet
 65. Vi har kun en enkelt LEDpære i brug, til gengæld giver den flottere lys end nogen af de andre sparepærer.

  Cilleg@gmail.com

  SvarSlet
 66. Camilla Bach Sørensen7. marts 2014 kl. 07.10

  Vi har ganske få led pærer i huset af den simple grund at de bare er så hammer dyre i anskaffelse! Vi ville selvfølgelig vildt gerne udnytte besparelserne, men vi har også lige sat nye pærer i mange steder, så det bliver nok først aktuelt når de giver op :-)

  Camillabach@live.com

  SvarSlet
 67. Vi har kun taget en enkel LED-pære i brug, men vi var hurtige til at beslutte, at resten af huset skal forkæles med LED-pærer, som de går ud. Det giver simpelthen et så flot og stemningsfuldt lys.

  majasolsblog@gmail.com

  SvarSlet

Instagram

© Sirlig