19 december 2014




Tænk sig, jeg er sådan en, som fornylig holdte surprisefest for min mand! En surprise for mig, var i hvert fald hvor pisse svært og pisse hårdt det var. Det er overstået, det var godt, det var hyggeligt og det var første og sidste gang!

Jeg havde sat mig for at lave dessert selv - den skulle bare være nem, til at skjule i køleskabet og indeholde alt det, jeg (eller vi) elsker! Chokolade, smør, fløde og karamel. Det KAN ikke gå galt - og det gjorde det heller ikke! Opskriften fandt jeg tilfældigvis i Alt for damerne som jeg normalt slet ikke læser - hvem har dog tid til at læse blade?

Jeg justerede lidt.. Kun lidt. Ekstra karamel, ekstra chokolade. Kun lidt ekstra - som jeg allerede har tilføjet i listen herunder.

DU SKAL BRUGE
200 gram Digestive kiks
100 gram smør (ægte smør!)
350 gram lyse fudge/karamel
50 ml fløde - eller lidt mere
En smule salt
150 gram mørk chokolade (70%)
Næsten 1 dl fløde
1 tsk lys sirup


♥ Kvas alt eksisterende fasthed ud af kiksene, gerne i en blender, til de er helt malede. Smelt smør og kom det i kiksemelet.

♥ Pres massen ud i bunden af en bagepapirsbeklædt breddepande på ca. 20x30 cm (de der "små" fra IKEA-sættet passede fint). Hvis du har en lille palette, så mærk endelig glæden ved at gøre massen HELT ekstremt glat og fin. En ske, træspade eller andet der kan agere "flad spartel" er også fint. Sæt på køl.

 Fudge/karamel kommes i en gryde med fløden, og et smule salt og varm langsomt op. Når det hele er smeltet sammen til en ens masse, hældes det over den nu afkølede kiksebund. Fordel det jævnt over kiksebunden. Sæt på køl.

 Chokoladen smeltes med sirup, gerne over vandbad. Jeg er sådan en der gerne napper mikroovnen i dette trin (undskyld Mette Blomsterberg, jeg spiser også den matte ikke-knækkende chokolade). Når chokoladen er helt smeltet, hældes den over den nu stivnede karamelmasse og sættes igen på køl. Tag gerne bradebanden ud af køleren efter 10 minutter og drys med en smule rørsukker, så ligner det faktisk lidt glimmer. Yay!

 Når den er helt kølet af, tager du hele baduljen op af bradepanden og skærer dem til barer. 

Velbekomme!



Instagram

Sirlig. Theme by STS.