Find de helt specielle sager, til færre penge i Østen

29 januar 2015

Fint tyl, kjoler og dims fundet på Aliexpress


Guide til Aliexpress.com

Aliexpress.com er et samlet site for mange forskellige butikker/fabrikker i Kina. Du kan købe alt - jeg mener virkelig ALT. Der er tøj, sko, rengøringssvampe, mobiltelefoner, biler, ure, udklædningstøj. Og på Aliexpress.com gælder talesproget: "Lyder det for godt til at være sandt, så er det det nok også" SLET IKKE. Det KAN godt være for godt til at være sandt, når det gælder Ali. Hvis det moralske aspekt pilles fra, selvfølgelig. Det er absolut ikke alt, der bør købes derfra. Alt med måde er altid vise ord, også når det gælder dig i rollen som forbruger. 


Du skal nemlig lige have i mente, at alt ikke er præcis som på fotoet eller beskrivelsen: du kan ikke forvente den bedste kvalitet hver gang. Det kan være lidt af et sats. Jeg har prøvet at købe en jakke til mig selv, som var HELT ved siden af. Den kom til genbrug og jeg er sikker på at en meget kortarmet dame har glæde af den nu - eller en med lange arme som nyder at have kolde underarme. Ærmerne var der seriøst sparet på. Det var 120 kroner. Bum. Videre.


______________

Sidens opbygning og produkter
First of all: Aliexpress får aldrig e-handelsmærket! Siden er temmelig vild, meget forvirrende og de enkelte produktvisninger hos diverse shops er K A O S! Du skal slet slet ikke sammenligne med lækre Stillebens webshop, en overskuelig børnetøjswebshop eller Magasin.dk - du er i Østen nu! Alt syder og bobler, alle vil sælge og alt er BILLIGT. Husk også at tjekke at prisen er pr. stk og ikke for et "LOT". Et lot er et vareparti, så det vil typisk være flere af samme vare og prisen derfor højere.

Når du først har oprettet dig så er du fanget, men samtidig er du nu forvandlet til en lille bitte nuttet dansker, siddende mit i pølen af alt for meget lir.

Slap af, tag en kaffe og udforsk! Det er mega forvirrende. Men fedt! Og der er en MASSE kopier, dem kan man sagtens styre udenom (hvis man vil). Det er bare ikke mærket du køber. Eller måske? Det er måske lavet på præcis samme fabrik, bare uden samtykke. En lille reminder midt i alt det sjove, for det kan helt sikkert godt være at tasken ligner en Stella McCartney, men det er den ikke....


______________

Størrelser- tøj og sko
Og med netop størrelser nævnt, skal man ALTID tage et par numre større end normalt når det gælder tøj. Det er både voksen- og børnetøj der oftest er meget (ekstremt!) småt. Størrelserne står oftest i US størrelser, som i børnestørrelser lyder således; 2, 2T, 3, 3T, 4, 4T osv. - se på size converteren hvad der svarer til hvad og tag alligevel 2 størrelser større end det. Pixie på 3 år bruger str 5 år, til trods for hun ikke er specielt buttet eller abnormt lav/høj.

Sko har jeg aldrig forsøgt mig med - jeg tør egentlig godt, men har endnu ikke fundet et par der fangede mig. Jeg kan derfor ikke guide ret meget i den kategori, men giv det et skud, måske er du heldig? Ballerinaer osv. er i hvert fald i hobetal at finde på Ali.


______________

Betaling
Du betaler med dit VISA eller MasterCard på Aliexpress. Det er rimelig simpelt og som på andre sider. Når du har lagt i kurv, vælger du hvad du vil betale fra hvilken sælger (det opdeles). Der åbner et vindue og du betaler (du skal selvfølgelig have oprettet profil osv., inden betaling).

______________

Leveringstiden - kommer varen overhovedet frem?
Jeg har personligt aldrig oplevet, at en vare ikke er nået frem til mig. Det værste jeg har prøvet er at der er gået 40 dage før den dukkede op. Det er meeeeget lang tid - og det er meget frustrerende! Men sagerne kom og det lettede lidt det spændte forhold mellem Ali og jeg.

Varerne bliver oftest sendt med China Air Mail. Laaaangsomt, men gratis. Du får tilsendt et pakkenummer som kan spores. Det er ligesom et anbefalet brev, så du skal skrive under ved modtagelse. Hvis der skal betales told, er det en anden sag.

Hvis du finder mange ting i en shop, kan du også skrive til dem og spørge til gratis DHL levering eller FedEx. Det står også gerne beskrevet i varen, hvis de leverer med nævnte firmaer ved ordre over $100 fx.

______________
Told & moms
Yes. Der var den. Der er et "men...". Det hedder PostNord og SKAT og ÆV! Men sådan er det. Du kan risikere - hvis din vare har en værdi over 80 DKK - at den bliver napset af PostNord og de opkræver told og moms på SKATs vegne. Det værste er slet slet ikke told og moms. Nej. Det er PostNords ekspeditionsgebyr som fast lyder på 160(!) kroner som du skal frygte mest. Det er sure penge, men et sats. Det skal altid være i baghovedet inden du fristes og bestiller, at dén kan komme oveni.

Ved told og moms får du en slip fra PostNord omkring en pakke der kræver betaling. Den skal hentes på posthuset og bliver ikke sendt direkte hjem til dig.
______________
Hvem betaler jeg?
På Aliexpress betaler man til Aliexpress, som herefter sender videre til hver enkelt forhandler/fabrik. Du lægger ting i kurven som enhver anden shop og det vil herefter været sorteret efter butik. Jeg har altid en masse på min "Wish list". Det bliver lagt der, når jeg ser noget jeg kan li', så kan jeg finde det igen under "My Aliepress -> My lists" - når det så bliver nedsat modtager jeg en mail fra Aliexpress hvori den beskriver at jeg har produkter på min "Wish list", som er yderligere sat ned. Trods de i forvejen har lave priser, er de oftest ikke meget lave for sælgerne - de kan godt sælge det endnu billigere i ny og næ!

Det samme gør sig gældende for tingene i din kurv som du endnu ikke har betalt. De kan godt blive billigere, hvis sælger sætter dem ned og det modtager du også besked om.

______________
Rabatkoder

Hold godt øje inden du ligger i kurven. Der er rigtig mange af butikkerne der har rabatkoder hist og her. Jeg har ikke altid luret om hvornår de kommer, men de fleste har småbeløb de fratrækker. $2, $5 og ind i mellem $10 dollars hvis du shopper for så og så meget. Det er lidt besværligt at indløse koderne. Du gør det inde i den shop du er i og får dem så "tilsendt" under "My Aliexpress -> My Coupons".

Andet?
Ja! Brug gerne andre køberes bedømmelser af varen og leveringen. Det kan ses i toppen, lige under varens navn. Der kan du hurtigt få en indikation af om produktet er som på fotoet, om butikken er til at tale med og alt om levering. Det kan selvfølgelig være at du støder på produkter ingen har omtalt, så må du tage chancen, hvis du virkelig ønsker varen.  
Eksempel: Ovenstående er et screen dump af en vurdering af denne vare, en beanie - der er ingen problemer med denne vare og hvis man klikker på selve vurderingen inde på siden (her), kan man også se at tidligere købere beskriver varen godt, den er blød, lugter ikke(?) og kommer inden for en rimelig leveringstid.


Frost-kjolerne her er fundet hos Baby Garden Clothing. Tag gerne 2 numre større end normalt - og vent tålmodigt 2-3 måske 4 uger på at modtage det.


Shoppingliste
Her er en lille liste over de shops som jeg har fundet ret fine, eller sager som jeg synes ser spændende ud. Selvom man finder en god ting hos en butik, er det ikke altid de har mere end den ene. Det gode er dog, at de fleste har fri fragt på varen - eller fragtprisen er snøret ind i varens pris - og så kan man håndplukke de ting, man helst vil have. Og nej. Intet herretøj. Jeg har snoet mig godt og grundigt udenom dén kategori, fordi jeg slet ikke har forsøgt mig i den verden.

Her er et par steder at begynde.. Men der er MANGE ting, vær kreativ når du søger (på engelsk), du kan pludselig finde de fineste ting, helt uden at vente det. Søg på farve, facon, stil, størrelse, kaldenavn. Du kan også ind i mellem komme på et sidespor og få et grin over det..

______________

PIGER 
ACCESSORIES
Strygemærker / Make-up børstesæt / selvlysende månewallsticker / bedårende skeer i træ / Papirsposer til bagværk 


... dette er blot et simpelt udpluk for at vise et par ting. Det er en kæmpe verden på Ali der venter dig, se at komme derind og kig dig omkring.. 4 kommentarer

 1. Haps, der fandt jeg lige min nye barselstidsrøver. Tak for en super guide:-) Nu spørger jeg måske dumt. Men de der 80 kr - når du har købt, har du så bare lavet enkelt besitllinger flere gange, så beløbet ikke kom over 80? De bedste hilsner Ane

  SvarSlet
 2. Åh, den hjemmeside bliver jeg simpelthen nødt til at undersøge nærmere. Jeg er helt enig - lige meget hvor meget man elsker sit job og nyder at gå på arbejde er det altså bare en god fornemmelse virkeligt at få noget for pengene. Tusind tak for tippet!

  SvarSlet
 3. Sikke et spændende og farlig fristende sted;-) lige et spørgsmål, de tutskørter du referer til, fandt du en må at undgå post Danmarks gribbe, for de løber jo over de 80 kr?

  Elsker dit sirlig univers i din shop!!!

  SvarSlet
 4. Hej igen

  Du skriver at man skal tage en til to størrelser større end normalt. Vil det sige at man ikke skal følge deres alders vejledning? 😄 Mvh.

  SvarSlet

Instagram

© Sirlig