"Gråmeleret baggrund og gerne lidt strithår i højre side, tak" / skolefotos vs. hjemmefotos

11 august 2015


Sedlen er modtaget. Den er udfyldt og det ganske hurtigt som den plejer at blive det. Jeg er den slags mor, der nægter at hænge skolefotos op af mit barn. Det skal hverken mit barn eller hjem bydes. Jeg tåler ikke gråmeleret baggrund, jeg slår ud af den blå baggrund og får tics af de opsatte billeder.

Det er som om der sker noget lidt uhyggeligt, når barnet sætter sig foran linsen og skolefotografen siger, efter at have fotograferet 89.554 andre børn, "Kan du lige sige cheeeeese?". Og med et let klik, lidt lysglimt og et par blændede børneøjne senere, får du serveret et stakkels foto af dit ellers fantastiske barn, for en god plov. Og det spiller slet, slet ikke.

Et klassebillede får My dog ALTID - dét er hyggeligt! Og det skal med hjem! Men ellers ... Så er jeg meget mere til det vi selv kan fange dem i, stemning, i trygge rammer, i situationer som måske ikke altid er mindeværdige, men bliver et minde i sig selv, kun fordi billedet blev taget lige dér.
3 kommentarer

  1. Så hun er en af dem der ike kan bytte billede med kammeraterne? 😳

    SvarSlet
  2. Fuldstændig enig. Vi køber dog de små byttebilleder, da det hitter hos vores søn. Til gengæld er jeg glad for at "vores" fotograf ikke tager det sædvanlige klassebillede hvor de står/sidder på række - på vores står/sidder de i grupper af 5 som så efterfølgende er sat sammen til ét billede, og det ser bare mere naturligt ud.

    SvarSlet
  3. Her bliver klassefoto og 4 portrætfoto købt. Vidste faktisk ikke at man kunne nøjes med klassefotoet. Er heller ikke til skolefoto med grimme baggrunde :0)

    SvarSlet

Latest Instagrams

© Sirlig