Sådan lever du med en lys labrador / overlevelsesguide i 5 trin

15 august 2015Den 5. juni 2011 tog mit liv en uventet drejning. Selvom d. 5. juni er min fødselsdag hvert år (heldigt nok), så var det ikke dét der skete. Heller ikke det faktum at jeg var gravid i 5. måned med Pix, var en del af forandringen. Nej, det var en helt anden person, der ændrede hele mit liv, mit hjem og mine tårekanaler denne dag. Berta. En lodden filur på en 6-7 kg, SÅ nuttet, en jyde fra Suldrup, til en god pris.

Jeg synes bare der manglede noget, den dag jeg blev hundemor til Berta: en guide!

Efter 4 års forældretjans til Berta, er jeg moden nok til at lave en guide. En guide med alt om labrador, på godt og ondt. Glem de søde hundebøger fra biblo, GLEM DEM. Det er sådan her virkeligheden er. 5 trin, som gør din rolle som labradorforældre, meeeeeget bedre.

1. KØB EN CENTRALSTØVSUGER
Første trin er hverken at bruge måneder på at træne en labrador, sørge for at den laver bimmelim og bummelum udendørs, at den kan gå i snor og alt det trivielle ved at få hund. Nej, det lærer den ganske nemt og elegant. Du skal bare sørge for nok godbidder. Det vigtigste er absolut at opgradere støvsugeren. En centralstøvsuger er at foretrække, der kan posen trods alt indeholder adskillige liter hundehår, for en labrador fælder. 2 gange om året, i et halvt år af gangen.

I de værste perioder støvsuges der ca. 3 gange dagligt. Og det er udover den 1 1/2 time din flotte bolia stofsofa i grå trænger til at blive suget.

Alle gulvtæpper kan du også godt få ud af døren. Nu.

2. SKIFT GARDEROBEN
Jep. Det er skønt at shoppe! Men når du får en lys vidunderlig vaps af en labrador, så tvinges du ud i shopping: du skal skifte ALT ud med beige tøj. ALT. Sko, strømper, bukser, bluser. På den måde sparer du ca. 901.780 kr. på fnugruller, og ikke mindst TID, som du sparer ved ikke at skulle rulle dit sorte tøj 67 gange dagligt. Jeg sværger, ama'r halshug, at du vil blive glad for den beige garderobe. (P.S.: når du inviterer til noget derhjemme, så skriv i invitation at dress coden er beige tøj, det gør festen meget bedre).

3. HA' ET ORDENTLIGT STASH AF VÅDSERVIETTER
I de 14 dage årligt hvor vi måske er skånet for ALT for mange hundehår, der begynder der på mærkværdig vis at dukke små velplacerede pletter op på gulvet. Vi har en hunhund (ordet "tæve" kan jeg ikke bruge, Berta er jo nuttet!) og derfor kommer løbetiden snigende, når vi lige har en god ikke-fældeperiode. Suk. De mest syntestiske rengøringsvådservietter med æbleduft fra Lidl, er altid gode at have i baghånden. En ble til Berta, siger du? Den sidder på i nøjagtig ingen sekunder, før den er væk igen.

4. HÆV ALLE BORDE TIL CA. 1,5 METERS HØJDE
Mad, mad, mad, mad, mad! Her fik du lige dét en labrador tænker på. Et godt tip er at få hævet ALLE borde til ca. 1,5 meter, så minimerer du risikoen for at få stjålet din spegepølsemad fra spisebordet, mens du henter et glas vand.

Apropos mad, så lad være med at give din labrador stegte sild - det har vi lige testet for jer, det gav en foruroligende nat på dyrehospitalet. Vidste du, at en labrador snildt kan vise hvad den har spist, ved at lade det stråle ud af begge ender? OGSÅ på udstillingsglasmontren på Dyrehospitalet! Yum!
5. GLÆD DIG OVER DEN VOLDSOMME ENERGI
Og så er der jo også gode ting.. En Berta er god, energifyldt og specielt glad for at vise hvor lang hun egentlig kan blive, når gæster kommer på besøg. En rundtur i haven og gerne med et plastikdyr i munden samtidig, SÅ er hun i sit es!

Hvis du får dig en Berta, får du også en løbemakker for livet og du behøver slet ikke snakke forpustet med hende, når I løber! Hun kan de første par kilometer trække dig voldsomt afsted, næsten så du snubler, og hun griner af ikke af dig når du kun kan løbe 4 kilometer - hun vil bare gerne være med.

Når I så kommer svedende hjem, gider hun godt ligge med dig helt flad på græsplanen, hvor du suger og hoster efter vejret, mens tårerne løber ned af dine brandvarme røde kinder og sveden pibler ud overalt. Berta er heller ikke bleg for lige at slikke lidt af din sved væk, næh!

Hun er også en ven, som mens du er i bad, ligger LIGE udenfor bruseren og sørger for at der hverken kommer bussebøhmænd eller andre ind og overrasker dig! What a friend?!

Sågar når du skal tisse (eller andet, det gør vi jo allesammen), så sidder hun klods op af dig ved WC'et og holder dig med selskab. Dét kan børnene også gøre, men Berta vil sidde tættere. Der er intet som lidt tissehygge med den gule hest.

Når du spotter postbudet snige sig op af havegangen, er Berta heller ikke bleg for at give et lille hej til ham for dig. Og så bliver pakkerne stillet pænt foran døren og jeg slipper for at vise mit morgenfjæs frem.Berta, du er jo pisse uundværlig!

2 kommentarer

  1. Spot on... :-) Hold kæft hvor jeg lige har ligget flad af grin.. Tak for det :-)

    SvarSlet
  2. Haha, lige netop. Jeg har 2 ja TO sorte formel 1 labrador. Så her er garderoben skiftet ud med sort og mørke nuancer. Og vi har heller ikke blødningen, men vi mærker tydeligt når det er denne tid på året, for der sidder de og hyler til naboen smukke og meget lækre golden retriver. Centralstøvsugeren er klart den bedste investering vi har gjort, da vi byggede huset for 10 år siden. Og hey fantastisk blog du har dig

    SvarSlet

Instagram

© Sirlig