Grå i det grønne

17 september 2015Når det bliver lunt og godt sørger de fleste af os for at få alt det ydre på huset gjort klar til sæsonen. Herhjemme er vi nærmest altid omvendt: vi bruger sommeren på at nyde haven alt det vi kan. Når de koldere tider nærmer sig, gøres huset og haven klar, så vi den kommende sommer forhåbentlig kan nyde varmen (som vi jo alle her i Danmark, krydser fingrer for i flok!).

Vi har i nogen tid haft låger omkring huset. Lågerne er bygget i noget (temmelig) trist træ, der overhovedet ikke kan matche sig med vores fine parcelhus.

Her i hytten er det mig der står for alt malerarbejde - eller oftest. Jeg er vild med at male og se forandringen! Knap så vild med forarbejde og afdækning(!). Det kan nærmest kun gå for hurtigt.

Træet havde dog brug for en ordentlig omgang pleje. Og når malerprojektet skal kunne klare vind og vejr og helst holde mere end en sæson, så har jeg lært at det er en klar fordel at gøre alt forarbejde godt.


NÅR HUS OG HAVE GØRES KLAR TIL VINTER

Der blev smurt Superbase på efter en ordentligt grundrens og slibning hvor der var brug for det. Superbase kan bedst beskrives og sammenlignes med en omgang lækker hårkur i noget temmelig tørt hår (hvis vi nu skal tage den på "damesprog"). VILDT som det sugede, nemt at putte på og en fornøjelse at smøre træmalingen på bagefter. GISP en forskel!!! Det skulle jeg have gjort for længst! Jeg brugte efter anbefaling hos Sadolin, en billig pensel til at male, da træet er groft og uhøvlet og derfor var det fint med en budgetpensel.


Og så skal giraffen vises frem! Lågen. Den nu fine låge! Snart følger de hjemmebyggede blomsterkummer også trop med en lige så fin maling og overflade. Nu passer det i hvert fald til vores nyfugede hus. Så kan efterår, vinter, forår og forhåbentlig en vildt god sommer, bare komme an! Jeg er klar til at nyde (i hvert fald den sidstnævnte sæson) i en liggestol. Og Pixies begejstring skyldes at hun synes det ser SÅ pænt ud. "Godt gjort, mor!" - det er altid dejligt med ros, fra et så vigtigt menneske. Men helt ærligt... Så synes hun altså at det skulle have været lyserødt, det træ der, eller måske lyseblåt - ligesom Elsa der laver frost og is!

Farvekoden til malingen er Superdec fra Pinotex kode SN.02.28 - deeeeejlig grå, ikke for lys, ikke for mørk.


1 kommentar

  1. Jeg er vild med dine DIYs og boligopdateringer. Selv kan jeg også rigtig godt lide at male, og jeg synes at have alt for mange malerprojekter lige nu, men årsagen er en nylig overstået flytning, som er faldet sammen med opstart i nyt job. Energien til så at gå i gang med at male er ikke helt den, jeg kunne ønske, fordi jeg af forskellige årsager er udfordret på det område.

    Og så skal jeg slet ikke nævne, at der også er et kolonihavehus og en have i kolonihaven, som trænger til en særdeles kærlig hånd... :-) Nå, det er luksusproblemer.

    Hvor er det et pænt resultat, I har fået.

    SvarSlet

Instagram

© Sirlig