OPSKRIFT: lækker, nem, saftig og god gulerodskage

03 december 2015



Med sådan en overskrift, er der noget at leve op til!

Den her kage er altså god. Og ret nem. Og stensikkert et hit! Hvis altså man er til gulerodskage. Den er ikke særlig sund, men skal alt også være det? Den er GOD, og det er kodeordet her. 

GULERODSKAGE

DET SKAL DU BRUGE

2 dl smagsneutral olie (jeg har brugt en billig solsikkeolie, shame on me)
300 gram brun farin
3-4 æg (alt efter størrelse)
275 gram hvedemel
1 1/2 teske bagepulver
1 teske natron
3 tsk stødt kanel
350-400 gram revne gulerødder
Lidt salt

SÅDAN GØR DU

Olie og brun farin blandes, æggene piskes i blandingen ét af gangen. Hæld herefter alle de andre ingredienser i den våde blanding. Husk en lille smule salt. Til sidst tilføjes de revne gulerødder.

Kagen skal have ca. 45 min. på 185 grader, almindelig ovn. 

Denne er bagt i en lille bradepande på ca. 30x25 cm.

Tit og ofte kræver en gulerodskage noget formidabel topping - det synes jeg ikke at denne gør, men det er selvfølgelig helt op til dig. Da kagen var kølet af, dryssede jeg den med lidt flormelis igennem en sigte, det ser så fint ud.

Velbekomme!


1 kommentar

  1. MUMS!!!! Tak for en skøn opskrift - skal lige præcis bage den i morgen:-)

    SvarSlet

Instagram

© Sirlig