Find de helt specielle sager, til færre penge i Østen

29 januar 2015

Fint tyl, kjoler og dims fundet på Ali i butikken BuonShopping
Min Instagramprofil har de seneste uger givet et klart billede af mit handlegen når det drejer sig om billige(re) sager.

Vi ved godt, at de fleste af de ting vi forbruger (og ikke mindst misbruger, har vi ikke alle lidt for meget tøj?) kommer fra Østen. Hvad enten det er et hipt mærke, Mads & Mille eller hvad der nu står i nakken, er det (næsten altid) lavet dér. I Østen.

Aliexpress.com har jeg brugt laaaaang tid på, de seneste år. Det bruges af mange, flere og flere og det KAN også bare noget! Vi krejlere, vi ELSKER at få noget for pengene! Altså VIRKELIG meget for pengene! Efter jeg er blevet selvstændig er min økonomi seriøst en kategori for sig. Jeg har virkelig set, hvordan man absolut SKAL arbejde for sine penge, for du får dem absolut ikke forærende! Tværtimod flyver de væk, hurtigere end nogen kan forstå. SU-tiden er ind i mellem savnet.

Jeg elsker at arbejde, jeg elsker det jeg får igen og ikke mindst at se mit lille firma vokse - men... Jeg vil også bare gerne have noget ud af mine penge. Så dobbeltmoralen længe leve: jeg støtter mangt og meget her i landet, lægger de fleste penge lokalt og prøver at gøre mit for at holde sammen på Danmark. Og igen.. Så kommer der også lidt ud over grænsen, helt til Kina, Østen, Indien og alle de andre.

Online kan A L T købes på Aliexpress! Sidst er der kommet disse fine kjoler ind af døren, som du kan se på collagen herover. De har i snit kostet 71 kroner stykket - med fragt via DHL inklusiv. Det er faktisk i den høje ende af skalaen af kjolepris, når det kommer til Alifyren.

______________


Guide til Aliexpress.com

Aliexpress.com er et samlet site for mange forskellige butikker/fabrikker i Kina. Du kan købe alt - jeg mener ALT. Der er tøj, sko, legetøj, jakker, ure, smykker, hårpynt, hairextensions. Og på Aliexpress.com gælder talesproget: "Lyder det for godt til at være sandt, så er det det nok også"- SLET IKKE. Det KAN godt være for godt til at være sandt, når det gælder Ali.

Du skal bare lige have i mente, at alt ikke er præcis som på fotoet. Du skal altså ikke forvente den bedste kvalitet og indpakning hver gang. Det er lidt et sats, det skal selvfølgelig nævnes. Jeg har prøvet at købe en jakke til mig selv, som var HELT ved siden af. Den kom til genbrug og jeg er sikker på at en meget kortarmet dame har glæde af den nu - eller en med lange arme som nyder at have skide kolde underarme! Ærmerne var der seriøst sparet på. Det var 120 kroner. Bum. Videre.


______________

Sidens opbygning og produkter
First of all: Aliexpress får aldrig e-handelsmærket! Siden er temmelig vild, meget forvirrende og de enkelte produktvisninger hos diverse shops er K A O S! Du skal slet slet ikke sammenligne med lækre Stillebens webshop, en overskuelig børnetøjswebshop eller Magasin.dk - du er i Østen nu! Alt syder og bobler, alle vil sælge og alt er BILLIGT. Husk også at tjekke at prisen er pr. stk og ikke for et "LOT". Et lot er et vareparti, så det vil typisk være flere af samme vare og prisen derfor højere.

Når du først har oprettet dig så er du fanget, men samtidig er du nu forvandlet til en lille bitte nuttet dansker, siddende mit i pølen af alt for meget lir.

Slap af, tag en kaffe og udforsk! Det er mega forvirrende. Men fedt! Og der er en MASSE kopier, dem kan man sagtens styre udenom (hvis man vil). Det er bare ikke mærket du køber. Eller måske? Det er måske lavet på præcis samme fabrik, bare uden samtykke. En lille reminder midt i alt det sjove, for det kan helt sikkert godt være at tasken ligner en Stella McCartney, men det er den ikke....


______________

Størrelser- tøj og sko
Og med netop størrelser nævnt, skal man ALTID tage et par numre større end normalt når det gælder tøj. Det er både voksen- og børnetøj der oftest er meget (ekstremt!) småt. Størrelserne står oftest i US størrelser, som i børnestørrelser lyder således; 2, 2T, 3, 3T, 4, 4T osv. - se på size converteren hvad der svarer til hvad og tag alligevel 2 størrelser større end det. Pixie på 3 år bruger str 5 år, til trods for hun ikke er specielt buttet eller abnormt lav/høj.

Sko har jeg aldrig forsøgt mig med - jeg tør egentlig godt, men har endnu ikke fundet et par der fangede mig. Jeg kan derfor ikke guide ret meget i den kategori, men giv det et skud, måske er du heldig? Ballerinaer osv. er i hvert fald i hobetal at finde på Ali.


______________

Betaling
Du betaler med dit VISA eller MasterCard på Aliexpress. Det er rimelig simpelt og som på andre sider. Når du har lagt i kurv, vælger du hvad du vil betale fra hvilken sælger (det opdeles). Der åbner et vindue og du betaler (du skal selvfølgelig have oprettet profil osv., inden betaling).

______________

Leveringstiden - kommer varen overhovedet frem?
Jeg har personligt aldrig oplevet, at en vare ikke er nået frem til mig. Det værste jeg har prøvet er at der er gået 40 dage før den dukkede op. Det er meeeeget lang tid - og det er meget frustrerende! Men sagerne kom og det lettede lidt det spændte forhold mellem Ali og jeg.

Varerne bliver oftest sendt med China Air Mail. Laaaangsomt, men gratis. Du får tilsendt et pakkenummer som kan spores. Det er ligesom et anbefalet brev, så du skal skrive under ved modtagelse. Hvis der skal betales told, er det en anden sag.

Hvis du finder mange ting i en shop, kan du også skrive til dem og spørge til gratis DHL levering eller FedEx. Det står også gerne beskrevet i varen, hvis de leverer med nævnte firmaer ved ordre over $100 fx.

______________
Told & moms
Yes. Der var den. Der er et "men...". Det hedder Post Danmark og SKAT og ÆV! Men sådan er det. Du kan risikere - hvis din vare har en værdi over 80 DKK - at den bliver napset af Post Danmark og de opkræver told og moms på SKATs vegne. Det værste er slet slet ikke told og moms. Nej. Det er Post Danmarks ekspeditionsgebyr som fast lyder på 160(!) kroner som du skal frygte mest. Det er sure penge, men et sats. Det skal altid være i baghovedet inden du fristes og bestiller, at dén kan komme oveni.

Ved told og moms får du en slip fra Post Danmark omkring en pakke der kræver betaling. Den skal hentes på posthuset og bliver ikke sendt direkte hjem til dig.
______________
Hvem betaler jeg?
På Aliexpress betaler man hver enkelt forhandler/fabrik. Du lægger ting i kurven som enhver anden shop og det vil herefter været sorteret efter butik. Jeg har altid en masse på min "Wish list". Det bliver lagt der, når jeg ser noget jeg kan li', så kan jeg finde det igen under "My Aliepress -> My lists" - når det så bliver nedsat modtager jeg en mail fra Aliexpress hvori den beskriver at jeg har produkter på min "Wish list", som er yderligere sat ned. Trods de i forvejen har lave priser, er de oftest ikke meget lave for sælgerne - de kan godt sælge det endnu billigere i ny og næ!

Det samme gør sig gældende for tingene i din kurv som du endnu ikke har betalt. De kan godt blive billigere, hvis sælger sætter dem ned og det modtager du også besked om

______________
Rabatkoder
Hold godt øje inden du ligger i kurven. Der er rigtig mange af butikkerne der har rabatkoder hist og her. Jeg har ikke altid luret om hvornår de kommer, men de fleste har småbeløb de fratrækker. $2, $5 og ind i mellem $10 dollars hvis du shopper for så og så meget. Det er lidt besværligt at indløse koderne. Du gør det inde i den shop du er i og får dem så "tilsendt" under "My Aliexpress -> My Coupons".

Frost-kjolerne her er fundet hos Baby Garden Clothing. Tag gerne 2 numre større end normalt - og vent tålmodigt 2-3 måske 4 uger på at modtage det.


Shoppingliste
Her er en lille liste over de shops som jeg har fundet ret fine, eller sager som jeg synes ser spændende ud. Selvom man finder en god ting hos en butik, er det ikke altid de har mere end den ene. Det gode er dog, at de fleste har fri fragt på varen - eller fragtprisen er snøret ind i varens pris - og så kan man håndplukke de ting, man helst vil have. Og nej. Intet herretøj. Jeg har snoet mig godt og grundigt udenom dén kategori, fordi jeg slet ikke har forsøgt mig i den verden.

Her er et par steder at begynde.. Men der er MANGE ting, vær kreativ når du søger (på engelsk), du kan pludselig finde de fineste ting, helt uden at vente det. Søg på farve, facon, stil, størrelse, kaldenavn. ALT! Du kan også ind i mellem komme på et sidespor og få et grin over det..

______________

Pigetøj
Drenge
Klæd-ud-tøj
Denne butik har jeg købt Frost-kjoler hos: Baby Garden Clothing. Det var smadder fint, men igen småt i størrelsen. Tag gerne 2 numre større end barnet normalt bruger. 
Bolig, børneværelse & dutteri
Kage- og bagegrej / Make-up børstesæt / selvlysende månewallsticker / bedårende skeer i træ / til den ensomme æstetiske dame? (haha) 


... dette er blot et simpelt udpluk for at vise et par ting. Det er en kæmpe verden på Ali der venter dig, se at komme derind!DIY Kitty lamp / FADO IKEA hack

21 januar 2015To make the Kitty lamp (and surely with NO HELLO first) you have to use:

1. FADO lamp from IKEA

2. 2 small packages of FIMO soft clay (polymer clay)

3. Soft pink paint

4. Black Posca pen

5. White glitter, if you like...

6. Just a bit of a very strong glue

It's not that hard to make the lamp, but a tip: if you paint something horrible and want to change it, just spary some glass cleaner on a cloth, and carefully remove the Posca. Then, try again! I did mine over around 11(!) times. 
Latest Instagrams

© Sirlig