11 november 2015

Min barndom fra SpecialDay - så fin, gennemført og hyggelig!
I weekenden havde jeg heldigvis både overskud og tid til, bare at være sammen med mine piger. Der blev langet papir, tuscher, farver, ler og levende lys på bordet. Vejret indbød totalt til en hel weekend ved spisebordet og med hovederne begravet i noget kreativt.

Det er længe siden vi har haft tid til den slags, selvom jeg nyder det og pigerne ligeså. Vi fik prøvet et par nye ting: soft clay, som har en konsistens som skumfidus og som de mindste sagtens kan modullere. Det tørrer op og bliver "hårdt" på en blød måde – ja, det kan det altså godt. Det er nemt at sætte delene sammen. Den lilla fantasikanin var et sæt med soft clay nok til at lave den, medfølgende øjne og dut på halen.

Fantasikanin i Soft Clay og en hemmelig hule i selvtørrende ler ...
Skålene blev lavet i selvtørrende ler, direkte i melaminskåle og da leret var tørt, var lerskålen lige til at tage ud og male
Almindeligt selvtørrende ler havde jeg også købt, det har vi heller ikke har prøvet før. Det har tidligere kun været Fimo (som vi også fik lavet én enkelt blomst ud af) vi har lavet ting ud af. Det selvtørrende ler var godt for både Pixie og Mynthe, men svært at bruge når ting skal sættes sammen, det skal skraveres og gøres vådt for at få det til at fungere, lidt som almindeligt ler du legede med til billedkunst i folkeskolen (aaaah, de BEDSTE timer der fandtes!). Det tog en nats tid, før vores ler var tørt.





Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at lave noget også. Hvad det er, det ved jeg simpelthen ikke – og dimsen ender sikkert også i skabet med alle de andre ting, jeg bare bliver nødt til at lave, men ikke aner hvad jeg skal bruge til.

Der er en lomme for hvert afsnit, hvor jeg vil lægge invitationer fra børnenes fødselsdage, billetter til udstillinger i og her er det opgaverne fra Mynthes 8 års fødselsdag, som jeg har skrevet om i dette indlæg.

Notér rejser på kortet og indsæt fotos fra ferien
Jeg glæder mig allerede til, at den er helt færdig og udfyldt og spækket med fine sager og noter fra pigernes liv
Hen under lørdag aften blev kreativiten alligevel for træt og jeg tog mindebøgerne frem. Det er så hyggeligt! Og endnu mere hyggeligt bliver det, om et par år, når vi sammen kan læse og kigge i bøgerne, og huske tilbage på de ting og udtalelser, man får noteret i bogen. Den går helt fra graviditeten og op til pigerne når 15 år(!), så der er rigeligt tid til at få fyldt gode billeder, minder og citater i bøgerne. Det er sjovt at spørge sin 4-årige hvad yndlingssangen i øjeblikket er og svaret prompte er: "Søndagsbarn! Laaaaa' maaa væææær' dit søndagsbaaarn, dom domio kaldeeeer, spør' ik' om dine baller". Efterfulgt af et højt grin. Gisp. Vi taler ikke om hvem der synger den og hvad den handler om. Haha :-)  Ind i bogen med noten om yndlingssangen og videre til My som fik spørgsmålet "Hvad har du prøvet for første gang i år?". "Spist donuts! Mm". Donuts it is. I en alder af 8 år, har My for første gang fået den guddommelige hullede spise. Ren tortur fra moderens side, at det ikke er sket før!

Mit (stakkels) barn er også begyndt til Crossfit. Det var altså ikke fedt at gå til dans mere, der skulle lidt sejere remedier til – og Mynthe synes Crossfit er sjovt, så jeg kan som mor godt pakke sammen ...
Min barndom er en vældig fin bog – og en genial fødselsdag- eller julegave. Det er også svært at komme udenom, at de små tegninger gør den enormt hyggelig – og så pæn at den godt kan ligge fremme og være klar til at blive skrevet i, på hylden i stuen. Det er i hvert fald mit mål, at jeg i ny og næ skal tage mig tid til at få fyldt siderne ud, stille de sjove spørgsmål og få de geniale børnesvar, og skrible dem ned i mindebogen, for hver af pigerne, så de senere kan læse den, smile og mindes. Og forhåbentlig gemme den, til de bliver voksne og får brug for at huske alle minderne igen.



Sådanne weekender her, dem skal der bare være mange flere af! Ingen planer, intet arbejde, bare lave lige dét der giver en ro, mere overskud og tid til at bage al den kage, vi også spiste i løbet af weekenden (den her gulerodskage er altså ret så god!).

Instagram

Sirlig. Theme by STS.