Forvandling af et 60'er parcelhus

16 januar 2018Det er altså grove løjer at eje sin bolig, en ting er at man selvfølgelig - oftest - skal give en god sjat penge for en ejendom, noget andet er at det godt kan føles som et uendeligt projekt, når man fx overtager et 60'er parcelhus som en der hed Ib engang fik bygget.

Når man går der og maler laaaange paneler, fjerner gamle fliser på terrassen, spartler huller efter det flotte glasskab tidligere ejer havde på væggen, så skal vi huske at andre også har elsket det hus vi nu er ved at gøre til vores eget. Drømmene har været en andens og nu skaber I jeres drømme, i selv samme hjem.


NÅR RENOVERINGEN BLIVER FOR TRÆTTENDE
Min mand kalder vores hus for "et bundløst sort hul der bliver smidt penge i". Overdrivelse. Pengene bliver da ikke smidt.. Men drysset... Haha

Når lige præcis de her ovenstående tanker dukker op, så er det vi skal til at finde en helt bestemt film frem: for 10 år siden da vi overtog huset, filmede min mand huset. Alle rum. Det er GENIALT! Og dét bør du virkelig også gøre, hvis du skal købe bolig snart, eller måske lige har overtaget noget? Film det! Se forvandlingen du har lavet, det er simpelthen så fin en film at have, det får dig fluks tilbage til første fremvisning, dengang hvor du kun forestillede dig at det kunne blive dit.

Dørene havde tidligere ejer selv lavet. I videoen vil du kunne se, at de ikke var hvide som på fotoet her. Vi har fået dem malet hos en autolakør, så de står som nye.
Forvandlingen er drastisk her. Jeg er ret glad for parcelhuse, og kunne godt forestille mig at have bibeholdt mere, hvis standen havde været til det, men når det ikke tip-top, blev en renovering nødvendig.

 Jeg er simpelthen en sucker for før/efter-billeder! Det giver en mega god aha-oplevelse, ikke? Og en film, det er næsten bedre. Jeg er typen der godt kan se "Fra Skrot til Slot" for jeg ved ikke hvilken gang, bare for at få "neeeeeej hvor fint"-oplevelsen med. Og jeg synes da så absolut at I skal se vores hjems forvandling. En efterfilm bliver der ikke lagt til offentlig skue, men dem der følger med herinde, kan nok fornemme at der er sket en væsentlig forandring.


 M E G A    A D V A R S E L 

Sluk gerne lyden, ellers ender det med at du føler at du har placeret dig lige under en flyver der er i fuld vigør når videoen begynder. Kort fortalt: støj på linjen!RENOVERING
- alle vægge har fået filt/maling, gulve slebet, træværk malet
- tagkonstruktionen er gået fra at være et fladt tag til et valmtag (det kan ikke ses på filmen her)
- terrassen er udskiftet
huset har fået nye fuger og blevet lysnet, som jeg har skrevet om i dette indlæg
- Indkørslen er seneste projekt (kan heller ej ses her): den er blevet fixet og det glæder jeg mig helt vildt meget til at vise frem! Jeg skal lige have det sidste ordnet om et par måneder (noget med noget pudsning, ydhrk! Tungen lige i munden), så skal I se en fin forvandling.

Vi har dog bibeholdt badeværelsesgulve og gulve generelt. Enkelte er malet hvide, klinkegulvet i entré har vi malet, det skal udskiftet fuldstændig en dag, det var blot en midlertidig løsning, indtil vi finder den rigtige løsning for os.

Taaaadaaaa! Er det ikke sjovt? Eller er det bare mig der er superduper-begejstret over den her video? 

Vi har stort set renoveret alt selv, bortset fra de ting som en faglært kun må gøre. Det har kostet mange mange timer, mange weekender og småsår overalt på kroppen (engang vippede jeg en kæmpe træstamme ned af min ryg, hvad der lige skete kan jeg ikke forklare), men vi nyder det egentlig på en eller anden sær facon! I hvert fald når projektet er afsluttet.Jeg synes det var en sjov ting at finde frem, den her video – og tippet er hermed givet videre. Det er i hvert fald noget man måske ikke lige tænker på at bruge tid på at få filmet, inden husrenoveringsprojektet går igang, men det er de små ting der gælder og den her video er simpelthen så fyldt med minder, tanker om drømmende og opløftende at se, når du står der med armen i vejret og maler lofter for 117. gang.

2 kommentarer

 1. Hvor er det super, at I filmede huset, inden I tog fat på det, og er du gal, der er sket meget. :-)
  Selv er jeg helt vild med Nybyggerne, og var også stor fan af Fra skrot til slot. I det hele taget er boligprogrammer, som giver indretningen et løft på alle leder og kanter, lige mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fedt at se forandringen!

   Nybyggerne er også sjovt, vi var engang til casting på det, men blev sorteret fra - lige præcis dét program og konkurrence gad jeg ellers godt deltage i :-)

   Var også stor fan af Fra Skrot til Slot! Det var mega fedt!

   Slet

Instagram

© Sirlig