Den udskiftelige kunst på væggen

07 februar 2018

 
Egentlig er alle malerier jo udskiftelige! Men det her er alligevel på en lidt anden måde udskifteligt.

Det er ikke så hemmeligt, at jeg ind i mellem godt kan li' at skifte ud i vægdekorationen herhjemme. Der er så andre elementer i vores bolig, der har helt faste pladser, men enkelte ting kan jeg godt dutte rundt på som i det her eksempel maleriet ved spisebordet.

De sidste par år jeg har sørget for at have udskiftlige malerier lige ved hånden, så at sige. Jeg maler dem selv, eller også gør min store datter Mynthe, alt efter inspiration, lyst og tålmodighed.

I øjeblikket hænger dette maleri – der ses herover – på væggen, med mørke støvede farver, der passer humør, vejr og stuen lige nu.

Alt jeg skal gøre når jeg vil skifte det ud, er at skrue det ene ned og det andet op – logisk nok. Det er sådan noget som sådan en som mig er vild med. Her udvikler hjemmet sig løbende, sammen med malerierne. Reolerne i træ på væggen er arvet fra min mormor og de har dog hængt på væggen en del år efterhånden og kommer ikke til at rykke sig foreløbig. Jeg husker at jeg konsekvent ønskede at de skulle op som noget af det første, også for at min lyst til at rykke for meget rundt på dem ikke overtog. Det er nemlig også rart, at begrænse sig selv en smule :-)MINIMALISTISKE, ABSTRAKTE
OG DEM MED FINE ILLUSTRATIONER


Malerierne er ret forskellige i udtrykket og det er egentlig sjovt at se hvor forskellige stemninger de giver i rummet. Mynthe synes det er mega sjovt at tegne ting i en skala der er afviger noget fra det normale. En kæmpe vandmelon, regnbue, jordbær og kaktus malet i helt matte farver, er det hun er nået frem til indtil nu. Fine fine sager!

Jeg er sådan lidt mere kedelig-mor på det plan: abstrakt, mørke farver og noget klat-værk kaldes det, hvis man spørger børnene her i huset.

Alle er malet på 5 mm MDF-plader til 60,- kroner fra byggemarkedet. Pladerne måler 80x120 cm og har en god, pæn størrelse på væggen.

I hvert hjørne er der boret huller med ca 2 cm afstand fra begge kanter og jeg har ligeledes i byggemarkedet fundet skruer med en "hætteafslutning" som skrues på til allersidst og skjuler skruen bag. De "hætter" er lige nu i et messingudtryk, men kan nemt tages i en mere klassisk børstet stål eller alternativt spraymales i lige den tone og farve du ønsker. Almindelige skruer kan selvfølgelig også bruges, det tiltaler mig bare rigtig meget at det ser mere afsluttet ud, med de her hætter, det ser bare mere færdigt ud.

Metoden med de pæne skruer, kunne også bruges på en plade der er malet med sort tavlelak, gerne en endnu større plade, så der er plads til at skrive ugens dage, huskeliste og det vi alle har brug for at holde styr på, når vi er en familie på mere end 1 - jøsses der er meget at holde styr på!

Næste maleri tænker jeg at Mynthe skal lave - måske kan jeg endda lokke hende til at tegne en citron eller en anden frugt, når nu vi alligevel samler på dem. Og så helst i en lidt skæv gul farve, for det gør altså det hele lidt sjovere.Send en kommentar

Instagram

© Sirlig