IKEA 2019 - hvad kan vi li'?

13 august 2018Åh åh... Endnu et år er gået.

Det lander med et brag i postkassen og når du åbner låsen for at fiske det ud, er der helt sikkert baggrundsmusik og en lille stjernekaster der glimter: IKEA kataloget 2019 er her. Eller næsten - lige nu er det kun online i den amerikanske udgave, men lad os tage et kig alligevel - vi ved jo godt, at det er noget helt andet at sidde med papirudgaven. Det er bedre. Der er duften med! Men et online sneak peak skader ikke.

Det lander i online på ikea.dk i morgen den 14. august, efterfølgende i postkassen (hvis du har sagt OK til reklamer eller sagt ja tak til IKEA må sende det) og er i butikkerne i papirudgaven fra den 20. august.

Jeg har nappet et udpluk af de sager jeg synes ser spændende ud.

BJURÅN STOL   SAXBORGA OPBEVARING   EVEDAL BORDLAMPE
MELLTORP BORDPLADE  SAMMANHANG BOKSE  SAMMANHANG SKAB


Stolen må være en gammel klassiker IKEA har relanceret tænker jeg – den er set før, den kan noget. Også andre steder end på det lokale pizzaria.

Der er en masse opbevaring i både kork, metal og glas. Det ser rigtig pænt ud. Både serien SAXBORGA og SAMMANHANG kan noget. De er i hvert nu-og-her dét der rykker.

MELLTORP pladen kommer i et marmorlook. Den gør mig lidt bob-bob: marmor bør være marmor. Og ikke rigtig bare et look. Så er det en flad fornemmelse. Men når nu IKEA giver den en chance, synes jeg også at jeg vil give den det. Det kan jo være at man kan bruge pladen til at finde ud om man skal investere en god sjat penge på den ægte vare. Dét skal da også have credits.MALSJÖ GLASSKABE

Fine fine skabe. Lige de her sider i kataloget (96-101 og et par efterfølgende) har IKEA leget lidt med farverne og udtrykket. De er lidt off i forhold til resten af det klare katalog. Det er da rart, at de tør gå lidt mod det hele og lave nogle sider der giver noget andet end knivskarpe fotos, hvor alt står poleret og med få/flere IKEA-ting end andet. Produktet skal selvfølgelig ses, men at der er plads til andet, gør det rart at kigge i.

Man mærker at det er så stort et brand, at de sagtens kan klare at vise lidt andet end det de selv har at byde på. Jeg kan li' det organiserede rod som på fotoet herover. Og at der er en snert mere af det i årets katalog kontra sidste år.FYRESDAL NATBORD  JOFRID TÆPPE • SNIDAD KURV


Børneværelsessiderne er lidt tamme. Det kan selvfølgelig være at der i løbet af året - og 2019 som kataloget jo egentlig er lavet til - giver os mere inspiration online og på IKEAs sociale medier. Men i kataloget er det ikke noget der vækker en gnist i mig, så det får ikke ret opmærksomhed fra mig i denne omgang.

Lidt det samme gælder på køkkenfronten. Vi er ellers på køkkenjagt og havde lige håbet IKEA kunne komme med noget nyt og spændende, men nej. Ingen overraskelser.

Kataloget er fint, det skal på i hvert fald på bordet lige så snart det kommer, så gæster der kommer også lige kan bladre lidt, snuse til det og lige få et skud IKEA. Det skal der til.

Venter du med at læse kataloget til det er i dine hænder, eller har du (allerede) taget et kig online?

Send en kommentar

Instagram

© Sirlig