06 januar 2013
Jeg indrømmer virkelig gerne, at jeg elsker brød! Gerne fyldt med
Her i weekenden har vi lavet hvedebrød, focaccia og stenalderbrød. Sidstnævnte er nok (helt sikkert) det sundeste.
God bagning!
Hvedebrød
Du skal bruge dette:
1 kg hvedemel
1 pakke tørgær
20 gram salt
550-600 ml vand
Følg videoen for at se æltemetode :-)
Brødet skal hæve i alt ca. 2 timer og bages ca. 30-40 min i ovn ved 220 grader (oftest er 30 min nok ved varmluft).
Derefter skal dejen æltes og strækkes, hæve og et par andre ting. Du kan med fordel se denne video ovenover, så er det lidt nemmere at forstå det hele.
Dejen kan bruges til meget! Du kan tilføje nødder, kerner, gulerod, chokolade, hvad du vil! Måske ikke alle de nævnte ting i samme brød.. Men det bestemmer du selvfølgelig selv! ;-)
Dejen kan også bruges til pizzadej, tilføj blot noget olie i selve dejen.
Focaccia er også lækkert, det kan du også se hvordan laves i videoen.
Stenalderbrød
Her bruger vi "klassikeren" af Thomas Rode
100 g hver af følgende:
- græskarkerner
- hele mandler
- hele valnødder
- solsikkekerner
- hørfrø
- sesam
5 æg
1 dl olie
2 tsk salt
Det hele blandes, hældes i form og placeres i en ovn opvarmet til 160 grader. Her skal det blive lækkert og sundt, i en hel 1 time.
Abonner på:
Opslag (Atom)
Social Media
Search