06 januar 2013

Hvedebrød når det er bedst + det grove stenalderbrød



Jeg indrømmer virkelig gerne, at jeg elsker brød! Gerne fyldt med usund ren hvede også. Vi alle elsker brød herhjemme, og vi elsker også at prøve at blive sunde! Derfor laver vi en god blanding af alt slags brød.

Her i weekenden har vi lavet hvedebrød, focaccia og stenalderbrød. Sidstnævnte er nok (helt sikkert) det sundeste.

God bagning!

Hvedebrød

Du skal bruge dette:
1 kg hvedemel
1 pakke tørgær
20 gram salt
550-600 ml vand

Følg videoen for at se æltemetode :-)

Brødet skal hæve i alt ca. 2 timer og bages ca. 30-40 min i ovn ved 220 grader (oftest er 30 min nok ved varmluft).






Derefter skal dejen æltes og strækkes, hæve og et par andre ting. Du kan med fordel se denne video ovenover, så er det lidt nemmere at forstå det hele.

Dejen kan bruges til meget! Du kan tilføje nødder, kerner, gulerod, chokolade, hvad du vil! Måske ikke alle de nævnte ting i samme brød.. Men det bestemmer du selvfølgelig selv! ;-)

Dejen kan også bruges til pizzadej, tilføj blot noget olie i selve dejen.

Focaccia er også lækkert, det kan du også se hvordan laves i videoen.


Stenalderbrød
Her bruger vi "klassikeren" af Thomas Rode

100 g af:

- græskarkerner
- hele mandler
- hele valnødder
- solsikkekerner
- hørfrø
- sesam
5 æg
1 dl olie
2 tsk salt

Det hele blandes, hældes i form og placeres i en ovn opvarmet til 160 grader. Her skal det blive lækkert og sundt, i en hel 1 time.

13 Comments so far

  1. Mums det ser lækkert ud - det hele!

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    SvarSlet
  2. Jeg må prøve det der stenalderbrød - lyder lækkert :)

    SvarSlet
  3. Mmm, brød er også så lækkert! Og friskbagt focaccia kan man jo spise som slik :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja! Der behøves intet andet.. Det er lækkert, specielt med frisk rosmarin :-)

      Slet
  4. Er det 100 gr. af hver? Af kerner og frø... : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, selvfølgelig, det skal jeg måske skrive lidt tydeligere :-)

      Slet
  5. Det ser lækkert ud. Og imponerende så meget du har fået bagt! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ind i mellem tager fanden ved os - det der hvede er nok ikke så sundt i længden, men tilgengæld ved jeg præcist hvor meget der er i og hvad :-)

      Slet
  6. Umme, numme, num! Jeg elsker også brød, især brød med smør - brød med tandsmør er endnu bedre, faktisk. Mon stenalderbrød med tandsmør er godt? Det vil jeg i hvert fald finde ud af!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er godt med alt! Mynthe fik det med smør og chokolade på idag... Hun klagede slet slet ikke! :-)

      Slet
  7. Lækkert, lækkert brød. Har lyst til at afprøve stenalderbrødet - men er ikke vild med valnødder, mon hasselnødder kan bruges?

    SvarSlet