OPSKRIFT: Kyllingekødboller som hvor Sticks'n'sushi lavede dem



Mynthes absolut favoritret! Og hele æren skylder sticks'n'sushi og deres lækre kødboller på spyd. Vi har lavet dem en smule anderledes - mest fordi jeg er en doven mor, der ikke gad kæmpe for at få fat i sorte sesamfrø, mirin og de småting som faktisk giver prikken over i'et.



DU SKAL BRUGE (til 4 personer)
500 gram hakket kyllingekød
1 æg
1 mellemstort finthakket zittauerløg

1 spiseskefuld sesamfrø (brug gerne sorte sesamfrø, hvis du har dem)
Lidt olie

4 spiseskefulde soyasauce
Kogevandet: 
1 tsk fond eller 1 boullinterning med høns i en gryde

SAUCE

Købe-teriyakisauce. Blue Dragon synes jeg laver en fin en.

Hvis du har mirin, eller orker at finde det (arh, det fåes vist i de fleste større dagligvarerkæde efterhånden) så kom også gerne et par teskefulde af det i. 

SÅDAN GØR DU

Sørg for at blande alle ingredienserne rigtig rigtig godt, så farsen bliver ret lind.

Varm en gryde med rigeligt vand op, tilsæt fond/bullion og form derefter kødboller af farsen. De skal være omkring 3-4 cm i diameter - eller hvordan du nu har lyst til at have dem.

Når de alle er kogt, og taget op af vandet, start da en pande og rist kødbollerne i olie (smagsneutral, altså IKKE olivenolie), så de bliver let gyldne.

Efter de alle er blevet lækre at se på, hæld saucen på og lad det simre og varme godt igennem. Drys evt. med ristede sesamfrø over og lidt citronbåde.

Vi plejer at spise dem med brune ris, grøntsagstænger og goma dressing ved siden af. Mmm! Jeg bliver helt sulten igen :-)

9 kommentarer

  1. Det skal prøves!! Tak :-)

    SvarSlet
  2. Skal prøves her.... Mon det kan blive favorit hos sønnike? Bliver varm mad dog sjældent her - men sikker på det bliver et hit ved moderen. :-) Det tæller vel også. :-)

    SvarSlet
  3. Det ser lækkert ud :) Skal helt sikkert prøves.

    SvarSlet
  4. Yum, de ser lækre ud - tror de ville være lækre til en gang kikærtesalat og sød chili dip! :D
    God weekend!

    - Anne

    SvarSlet
  5. Fed blog du har dig, og maden ser virkelig god ud! Den må prøves i nærmeste fremtid :)

    Du må have en god weekend :)


    SvarSlet
  6. Så ved jeg hvad vi skal have i morgen, ser lækkert ud...

    SvarSlet
  7. Uhmm!! En ny og lækker hverdagsret. Tak for opskrift og ha en dejlig uge :-)

    SvarSlet
  8. Sikke en fin blog du har :) Man kan da ikke andet end at blive inspireret. Du er velkommen til at kigge forbi min blog og evt. deltage i min giveaway. Mvh Sara Berg // arasgreb.blog.dk

    SvarSlet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.