14 december 2012

M A D // Chokolade pavlova & torsk


Jeg er vild med den her dessert! Egentlig ret nem og forbandet lækker! Opskriften er fundet hos DR, med et par modificeringer som passede til de ting jeg havde i skabet.

Ingredienser
6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk kakao(pulver)
1 tsk hvidvinseddike (balsamico eller rødvinseddike kan også bruges)
50 gram finthakket mørk chokolade (jeg har brugt 70% og måske lidt mere end 50 gram) 
1/2 liter fløde (38%)
Hindbær

Sæt ovnen på 180 grader (varmluft).

Pisk æggehvidene til de kan stå (tip, start med at piske dem 1 minuts tid ved lavt tempo, derefter kraftigt).

Tilsæt sukkeret en spiseskefuld af gangen.

Tilsæt eddiken og pisk lidt videre.

Si kakaopulveret i og pisk let eller vend det med en spartel.

Kom det hakkede chokolade i.

Placér den meget klistrede luftige masse på bagepapir og lav en "klat" på ca. 20-25 cm i diameter. Gerne lidt høj.

Sæt pladen i ovnen (når den er på 180 grader!), og skru derefter ned til 150 grader.

1 time i ovn. Sluk derefter ovnen, lad ovnen køle lidt, åben lågen og lad kagen stå i ovnen gerne 1 times tid så den roligt blive kølet ned.

Når den er helt kølet af, pisk fløden til skum, smæk det på din lækre store marengsbund og kom hindbær på toppen. Du kan også rive chokolade over kagen. Servér!





Kender du til Skagenfood? Vi får lækker fisk hver 14. dag, lige til døren! Det har alle gange været virkelig lækkert og vi glæder os til torsdag, for der kommer Skagenfood med fisk! ;-)

Denne gang stod den på filet royal, torsk, og en opskrift på "Klassisk torsk". Vi plejer at 

bruge opskrifterne der følger med, så vi får prøvet noget nyt. Det er skønt, selv børnene mæsker i sig.

Jeg kan klart anbefale det, uden at jeg får nogen som helst form for belønning - det er bare lækkert og fantastisk at kunne spise ordentlig frisk fisk!


6 Comments so far

  1. Mmm lækkert! Dejligt med nemme desserter...

    SvarSlet
  2. Uhm elsker bare pavlova og den ser forskelig god ud! Rigtig god løsning med fisken, den kendte jeg slet ikke, så,er man da sikker på at huske at få fisk bordet, jeg synes vi er slemme til at glemme det. Tak for tippet og ha en dejlig weekend

    SvarSlet
  3. Jeg får grøntsagskasse fra Skagen Food, og er ganske tilfreds. Desværre synes jeg, at mange af deres medfølgende opskrifter er en smule kedelige. Fisken får jeg fra mine forældre ;-)

    SvarSlet
  4. Uuuhm! Har også lige siddet og spist fisk.... kagen ser meget indbydende ud, den skal helt klart prøves ; ) Jeg kan godt li' rækkefølgen i dit indlæg ; ) Først kage...

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha selvfølgelig kage først! Jeg overvejede faktisk at sætte det i "korrekt" rækkefølge. . Men nej, jeg ville helst se kagen først! :-)Svar

      Slet
  5. Haha selvfølgelig kage først! Jeg overvejede faktisk at sætte det i "korrekt" rækkefølge. . Men nej, jeg ville helst se kagen først! :-)

    SvarSlet