Chokoladepavlova


Jeg er vild med den her dessert! Egentlig ret nem og forbandet lækker! Opskriften er fundet hos DR, med et par modificeringer som passede til de ting jeg havde i skabet.

Det er landskendt at jeg elsker chokolade. Selv mine børn har lavet en sang om det (no kidding!).

En pavlova er måske i den klassiske forstand en lys kæmpe-marengs, men at forkæle den med kakaopulver og mørk chokolade gør drømmen endnu vildere.

DET SKAL DU BRUGE
6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk kakaopulver
1 tsk hvidvinseddike (balsamico eller rødvinseddike kan også bruges)
50 gram finthakket mørk chokolade (jeg har brugt 70% og måske lidt mere end 50 gram) 
1/2 liter fløde 38%
Hindbær og gerne andre bær også. De skal blot være friske

SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 180 grader (varmluft).

Pisk æggehvidene til de kan stå (tip, start med at piske dem 1 minuts tid ved lavt tempo, derefter kraftigt, det gør dem endnu bedre).

Tilsæt sukkeret en spiseskefuld af gangen.

Tilsæt eddiken og pisk lidt videre.

Si kakaopulveret i og pisk let eller vend det med en spartel.

Kom det hakkede chokolade i.

Placér den meget klistrede luftige masse på bagepapir og lav en "klat" på ca. 20-25 cm i diameter. Gerne med lidt høje kanter.

Sæt pladen i ovnen (når den er på 180 grader!), og skru derefter straks ned til 150 grader når du har lukket lågen igen.

60 minutter i ovnen skal den have. Sluk derefter ovnen, lad ovnen køle lidt, åben lågen og lad kagen stå i ovnen gerne 1 times tid igen, så den roligt blive kølet ned.

Når den er helt kølet af, pisk fløden til flødeskum, smæk det på din lækre store marengsbund og kom hindbær og måske andre bær på toppen. Du kan også rive chokolade over kagen.


Servér og spiiiiiis!6 kommentarer

 1. Mmm lækkert! Dejligt med nemme desserter...

  SvarSlet
 2. Uhm elsker bare pavlova og den ser forskelig god ud! Rigtig god løsning med fisken, den kendte jeg slet ikke, så,er man da sikker på at huske at få fisk bordet, jeg synes vi er slemme til at glemme det. Tak for tippet og ha en dejlig weekend

  SvarSlet
 3. Jeg får grøntsagskasse fra Skagen Food, og er ganske tilfreds. Desværre synes jeg, at mange af deres medfølgende opskrifter er en smule kedelige. Fisken får jeg fra mine forældre ;-)

  SvarSlet
 4. Uuuhm! Har også lige siddet og spist fisk.... kagen ser meget indbydende ud, den skal helt klart prøves ; ) Jeg kan godt li' rækkefølgen i dit indlæg ; ) Først kage...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha selvfølgelig kage først! Jeg overvejede faktisk at sætte det i "korrekt" rækkefølge. . Men nej, jeg ville helst se kagen først! :-)Svar

   Slet
 5. Haha selvfølgelig kage først! Jeg overvejede faktisk at sætte det i "korrekt" rækkefølge. . Men nej, jeg ville helst se kagen først! :-)

  SvarSlet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.