Kør-selv-ferie med børn / Hamborg + Holland

  Hamborg, Tyskland  

En hurtigt pakket bil, et par glade udhvilede børn (og tons af film til skærmene i bilen) og så blev det onsdag kl. 9.00, med en tanket bil, kørte vi afsted mod Holland (skal man egentlig kalde det Nederlandene, eller...?). Turen til Amsterdam skulle tage 8 timer. En del mindre end vores tur til Disneyland Paris vi tog sidste år, som varede 14 timer i alt(!).

Vi kørte fint derned af, en fantastisk fungerende GPS (i hvert fald i Tyskland) og vi stoppede på et par tankstationer på vejen og reserverede et værelse i Hamborg. Novotel blev det og det var virkelig fint til prisen! Børn var meget velkomne, hvilket vi absolut sætter pris på. Okay værelse, i hvert fald pænt, og med en enkelt overnatning i sigte var vi meget tilfredse. Restauranten var ikke fantastisk, så den vil jeg nok ikke anbefale til nogen. Vi landede ved 15-tiden og smed sagerne af på værelset og gik os en tur ned mod vandet. Hotellet ligger lidt uden for centrum, men det var ganske fint for os. Vi nåede nemlig at finde en gratis parkeringsplads og slap for at betale 17 euro for parkering natten over.

Vejret var skønt, folk bruger de grønne områder langs vandet til at flade ud, tale, grine, spise og hygge. Det var virkelig fint og skønt. Havde vi haft mere tid - eller bare ikke børn med - havde en tur ud på vandet også været sjovt at prøve. Der var en del vind, så vandet flaprede så fint! Byen er ganske skøn, den er sprængfyldt med shoppingmuligheder og vi fik lige brændt de obligatoriske 10.000 skridt af, efter vores 6 timers køretur. Inklusiv den 7-årige.Det blev torsdag. Sov, stå op og tjek-ud. Vi tog fra den ene del af Hamborg og ud til havnen, hvor Miniature Wunderland ligger: et jernbaneparadis i miniatureudgave. Mega sejt, menneskelavet hver og en stump! Så mange toge, at 5 mand sad og overvågede skærmene. En pige på 2 år kunne ikke hele tiden se, det fantastiske i det, men en 7-årig var fascineret. Ligeså forældrene :-)

Vi tog fra minividunderlandet, ud i den stegende hede og ned til den forholdsvis nye havn. Vi forsøgte at få noget mad - alle de andre fik i hvert fald noget, undtagen jeg, som blev vældig meget uvenner med en tjener som endte med at gøre mig til vegetar (!). Derfra videre afsted i bilen mod Holland. Børnene trætte og sovende, forældrene sliksultne og med meget lidt forståelse for hvad de sagde i radioen.

  Boekelo/Amsterdam, Holland  


På en tankstation fik vi igen fundet et hotel med app'en fra Booking.com og denne gang et hotel midt i skoven, i det meget stringente og fine Boekelo. Hotellet lå bogstaveligt talt in the middle of f*cking no where. Men det var så hyggeligt og fint! Venligt personale og så meget ro, at det var lige før jeg skovlede det med hjem i kufferten.Vi spottede hurtigt at der var svimmingpool, så den lovede vi børnene at tage i - efter maden. Vi spiste i restauranten og det var ganske fint. Børnemaden var som den altid er: Pøls', fritter, burger. Bum. Intet spændende. En lille bemærkning må være at der er pomfritter til ALT. Virkelig ALT. Vi bestilte noget andebryst og kartofler som side dish. Kartofler = fritur fritter. Æv. Fritter, fritter, fritter. Alle steder i Holland, erfarede vi de følgende dage.Men Sandtorn hotellet var rigtig fint og stort. Vi fik spist, vi badede alt frituren ud af os, og smuttede på værelset med de 2 rum + stue og køkken, og sov som 4 styks sten, som at der sov. At mit hår var nærmest ødelagt af alt den klor og mangel på shampoo, bør absolut nævnes. Det var horribelt, men hvad gør man ikke for at glæde børnene.

Fredag blev dagen hvor vi skulle se det, vi faktisk havde glædet os mest til: Amsterdam. Yay! Det var lige før jeg plukkede en blomst og satte bag øret, følelsen af lykke stormede ind over os, da vi nåede Amsterdam - altså liiiiige efter kaoset med at finde en parkeringsplads der kunne betales for penge. Enkelte steder kan du ende med at betale €70(!) pr. døgn. Vi fangede et p-hus som tog €4 i timen, så den klarede vi lige. Det er ikke værre end indre København. På vores lille gåtur så vi dog et parkeringshus ved Waterloo pladsen, som kostede max €30 pr. døgn, så det vil vi bruge en anden gang vi tager til Amsterdam - for det gør vi helt sikkert igen.

Vi tog turen med klapvogn til Pixie og et par gode sko til Mynthe. Planen var at slentre rundt og et must var at nappe en omgang kanalrundfart. Et lille spisested skulle dog først findes, da sulten meldte sig. Vi tog til Rokin-kvarteret hvor der også lå både, samt en lille gade med spisesteder. Vi tog det første sted og det var ganske fin cafémad til en overkommelig pris. Vi sad lige ned mod en kanal, med hyggelige huse omkring os og en rigtig hyggelig og god atmosfære. Et par toast til børnene, et par kyllingespyd og FRITTER til forældrene.

Vi fik set en hulens masse fine bygninger, tårne, den store havn og fik leget ægte danske turister, midt i hovedstaden. Det var skønt! Og med søde børn, går det bare nemmere - så det håber vi selvfølgelig på, at opleve en skønne dag! ;-)Amsterdam er en virkelig virkelig hyggelig by. Der er utroligt mange mennesker på de store gader, men ned af de små, der hersker en stemning af tilfredshed. Jeg har lyst til at se de små skæve hus, de utrolige husbåde (og eje en!). Jeg skal derned igen. Og også uden børn. Mest fordi, det er lidt krævende for mig at holde styr på mine børn, samtidig med at mine øjne vil se det hele og helst ikke gå glip af noget. Og når Amsterdam nævnes, så er der også Red Light District. Tsk. Det var ingenting. Og det er måske ikke et sted for børn, men det er altså ikke værre end Istedgade. Ingen gør nogen fortræd og der er plads til alle.  Hoofddorp, Amsterdam, Holland  

Vi tog fra Amsterdam og skulle booke det næste hotel. Hyatt Amsterdam Airport HotelIngen succes! Det vil jeg aldrig anbefale nogen! Utroligt flabet personale (undtaget én ansat), utroligt skidt og virkelig dårlig håndtering af os, fordi at vi ud fra app'en ikke kunne tilføje "2 børn" som en del af vores "pakke". En regel der gør sig gældende i Holland, er at der max må være 3 personer på et hotelværelse. En typisk familie (ikke en "rigtig" familie, men en typisk...) består af 2 voksne og 2 børn. Men her måtte der kun være 3. Vi blev bedt om at betale for et identisk værelse, af det vi havde bestilt, dvs. betale dobbelt, hvis vi ville bo der. Vi kunne også afbestille - men vi skulle alligevel betale for værelset, selvom vi ikke sov der. Det var udelukket, at vi kunne betale et gebyr for at opgradere til andet end noget der kostede dobbelt så meget. Hvilket vi selvfølgelig ikke var indstillet på. Heldigvis havde vi en god hjælp gennem dem der står bag app'en, og de fik hotellet til at annullere værelset for 0,- kr. - det tog også kun 1 1/2 time og utallige diskussioner. Så om det var et godt hotel? Om det var god mad? Tja, det finder vi aldrig ud af, for holdningen og personalet, dem var der intet godt ved - og så kan det andet være fuldstændig ligegyldigt. Vi fandt et andet hotel 500 meter væk. Det var slidt, det var halv-beskidt og det var gammelt. Men personalet var søde, rare og behjælpelige, præcis som vi helst ser det, uden at det skal være overdrevet. Og der var POOL! Yay! Vi spiste mad, vi badede og var glade og så gik vi  aaaaalt for sent i seng igen igen...

  Utrecht, Holland  

Vi nåede lørdag og ville helst gerne opleve noget børnene også kunne fordybe sig i. Miffy - den fineste simple kanin - er tegnet af Dick Bruna, en hollandsk mand fra Utrecht. Centraalmuseet ligger i Utrecht og i 2006 blev et lille museum tildelt selveste Miffy og Dick Bruna - og dét ville børnene gerne se. Det var lidt sejt at se de originale tegninger, se udviklingen og hvor populær Miffy er. Jeg er næsten sikker på, at Hello Kitty må være en horribel efterligning af den fine kanin.....


Museet er ikke ret stort og der er ikke meget at se - men det var hyggeligt og vi fik hevet en del til os i
butikken der var. De flotte Miffy lamper blev også solgt der, min kære mand fik dog overtalt mig til IKKE at købe den/dem med hjem.......... Og hvorfor var han dog også med?! Nu fortryder jeg.


Vi kastede et blik på "modermuseet". Et rigtigt museum. Med mærkelige ting. Mærkelige lugte. Mærkelige former. Mærkelige besøgende. Et rigtigt voksen sted, som får børn til at agere og te sig uhæmmet irriterende. Og dét gjorde mine børn også. Vi gik igen - ret hurtigt.
I Utrecht er der også et skønt strøg - vi oplevede det fra indersiden af bilen, fordi vi sad fast i en så smal gade, at selv lakken på bilen var ved at glide af, af frygt for at blive ridset. Et optog af en slags gik igennem byen, lige foran os. Hvad det var, fandt vi aldrig ud af. Men de så glade ud. Og børnene på bagsædet i bilen, legede med iPad, så vi klarede os med de 20 minutters aircon og smil.

Vi kørte herefter hjem til Danmark og fik spist detBEDSTE måltid, på hele turen, på La Place. Virkelig friskt og lækkert - også selvom der var fritter på menukortet. Vi drønede hjem med et par fine dage som vil forblive minder fremover og en miniferie, uden at opsluge en hel opsparing :-) I dag søndag morgen, spurgte vi My, hvad der så havde været det bedste. Hendes svar var; "Puuuuuuuuh, det' svært!". Efter lidt betænkningstid kom der så det her flyvende ud af munden på hende: "DET HELE!".

Så en mini-kør-selv-ferie med børn, den kan være god, for både børn og voksne :-)

6 kommentarer

 1. Det lyder bare rigtig godt - og SÅ meget mere overskueligt end jeg troede :) Super rejsebeskrivelse, jeg er solgt !

  KH Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. AFSTED med dig! :-) Jeg skal klart til Amsterdam igen - og helst snart :-)

   Slet
 2. Jeg elsker dine rejsebeskrivelser, tror faktisk det var noget af det første jeg faldt over ved din blog :0) Det lyder som en skøn tur og sejt at tage afsted for så "få" dage

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en kommentar, får mig til at smile. Jeg synes det er så rart, når jeg har læsere, som har fulgt mig længe(re) :-)

   Slet
 3. hello,, i'm just visit,, have a nice day :D

  SvarSlet
 4. Hi, I'm sorry to read your trip to Holland was not so successful you hoped. The (most) Dutch are not comparable to the Danish people. Last April I was in CPH (also Hilton CPH airport) and I enjoyed my stay a lot! Love everything about Copenhagen. What a difference with my country ;-) Like your blog!

  kind regards,

  Stephanie Koster
  http://interieur-coosje.blogspot.nl/

  SvarSlet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.