100% gluten og 100% fedt i et mix - så bliver det jo kun 50% af hver. Så kører vi!
Stegesoen her i huset, har efterhånden bagt en del brød og oftest de langtidshævede af slagsen. Jeg er slet ikke blevet for sund til at smide brødet overbords. Verdens nemmeste - og bedste - brød er altså bare perfekt! Men... Det tager laaaang tid at lave noget så godt. Helt præcist tager det 22 timer og 49 minutter. De 4 minutter af dem, har du reelt set dejen og brødet i hånden - resten er bare tålmodighed og tid.
Opskriften er denne: Jim Laheys perfekte brød - jeg ved ikke hvem Jim er, men tilgengæld ved jeg, at brødet er godt og ventetiden værd. Jeg har kopieret teksten herind. Hvis du ønsker at se billeder af selve dejen, kan du også se dem her.
INGREDIENSER
1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
300 g vand
400 g hvedemel
8 g salt
En støbejernsgryde (eller stegeso/Rømertorpf) der kan gå i ovnen
SÅDAN GØR DU
1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
300 g vand
400 g hvedemel
8 g salt
En støbejernsgryde (eller stegeso/Rømertorpf) der kan gå i ovnen
Uhm, det er det lækreste brød. Jeg har bagt det for lææææænge siden, og jeg får da virkelig lyst til at gøre det igen. Tænk sig, at jeg kunne glemme det lækre brød :D
SvarSletLyder meget spændende, det vil jeg prøve.
SvarSletMon jeg kan bruge spelt mel?
Hilsner og en skøn dag :-)