Ninusser, den lange 9-årige og fortræffelige gæster / fødselsdag, My 9 årI morges kl. 8.30, gik det op for mig, at den kage jeg tænkte ville se så fantastisk og lækker ud til min formidable nyudklækkede 9-årige, pludselig lignede noget der i hvert fald ikke var til en børnefødselsdag. Derfor slog jeg korsets tegn, satte mig foran computeren, spurgte Pinterest til råds og en idé poppede op: Kaniner, bobler og træer blev fundet frem fra diverse stykker grafik online og printet på et stykke A4-papir, klippet ud og limet på spyd.

En mega hurtig, fin løsning, som giver uendelige muligheder! Jeg er sikker på, at der kan laves utroligt eventyrlige kager, ganske hurtigt, uden at du har behov for at udvikle vilde Mette Blomsterberg-skills. Den nærmest kulisseopbyggede pynt, er nem, hurtig og kan sættes i kagen lige før servering.

Det fine 9-tal er en stjernekaster fra Karrusella. Lysene undgik vi, da vi fredag havde riiiiiigeligt lys i de fine cupcakes pigerne fra Mys klasse fik lavet (det var en succes, kagepyntning til de store pigers fødselsdag kan anbefales!).

(Og før spørgsmålet kommer: må man overhovedet printe fra nettet fra dygtige mennesker og bare rippe deres plakater for kaniner? Svaret er ja - privatkopiering er lovligt. Det gælder bare om at du bruger det privat, ej videregiver eller sælger hele/dele af andres værker med ophavsret. Men.. Støt nu ellers i al almindelighed de dygtige mennesker der findes i verden, kopister har vi så rigeligt af!)

Selve kagen er banankage med en modificeret opskrift fra Valdemarsro. Kagen blev bagt i en skål (fra Iittala, de kan nemlig tåle at komme i ovnen) så den fine runding øverst kom frem. Egentlig skulle der slet ikke have været papirspynten på jo, det skulle "bare" være en banankage, delt i 3, med chokoladeganche i mellem lagene og til sidst smurt op med chokoladeganache og et lag karamel over. Men.... Karamellen blev ved med at løbe og løbe og løbe og løbe.. GISP! Ind i mellem sker ting for en grund. Og grunden var her, at jeg skulle have løbende karamel, så jeg kom til at tænke på jordtoppe, kaniner og eventyr.


Og helt ørligt, hvor får man bare gode gaver som 9-årig! Mynthe er blevet meget selektiv omkring gaveønsker, hvilket jeg er utroligt glad for. Det giver hende gavegivere der kan finde, udvælge og læse hende i de sager My foræres: gode, smukke, kærlige og rare ting og følelser. Dét er fedt! Mynthe er nu puttet smilende i sin nye seng (som hun fik i gave af os) og jeg kunne mærke og føle, at hun er så glad og rolig, efter et par dage fyldt med familie, veninder og glade toner. Sådan skal en fødselsdag bare være, altid.

Send en kommentar

Instagram

Sirlig. Theme by STS.