Som at få en helt ny jakke / hus / diy

"Murer DU også?!"

Ja. Jeg har sgu muret! Fuge hen, fuge ned, fuge hen igen og ned igen. Svirp med håndledet, ind med klatten og pres godt til. Det er ikke et uddrag af en klæbrig  erotisk novelle, det er bare sådan du gør, når du fylder fræsede fuger ud i murværket.

Det til højre er netop færdigfuget og står stadig mørkt. Det venstre har tørret et par dage.
Og nu... Nu er det gjort heeeeeeele vejen rundt om huset!

Da vi desværre ikke kom med i årets sæson af "Nybyggerne" trods vi blev castet og fik et lille håb om at vi kunne få den vilde mulighed for at udføre alle de idéer vi har til en bolig (og så endda i Farum, hvor jeg er opvokset og vildt gerne vil flytte tilbage til - suk!), så lavede vi en laaaaang to-do-liste og begyndte - næsten - fra en ende af herhjemme.

I årenes løb er der lavet meget, men tanken om et nyt hus der alligevel var vores, lokkede virkelig meget og derfor skrev vi i sin tid til casterne af Nybyggerne, da de søgte nye deltagere. Et par videofilminger senere og lidt frem og tilbage, blev vi desværre sorteret fra. Jeg har af ren skuffelse været mega baby-fornærmet og slet ikke set programmet. Min kæmpe skuffelse og store ego kunne ikke klare det! Haha, jeg har sgu ondt af mig selv!

Aller fuger er her fræset med en fugefræser
Fyldning igang 
Det er virkelig sådan man gør... Fuge hen, op, ned og derudaf...

Vores hus trænger stadig til en ordentlig omgang og ikke mindst haven. Men det kommer, det kommer! Små skridt af gangen, trods min størrelse 39-40 i sko (altid 40 når jeg napper de billige sko fra Zara!). Som ham den smilende gut, der i dag hentede den hængeparasol jeg har haft til salg på dba sagde: "Hus og have, der er nok at lave!". Jep!

Jeg synes det er så fedt at lave noget - også PÅ huset og ikke kun I huset. Det er virkelig fedt at gøre og ikke mindst at kunne. Når det hele står færdigt behøver jeg ikke lyve når jeg fortæller folk "at det har vi selv lavet". Normalt er det sgu kun manden der tager de lidt hårdere opgaver, men jeg synes det er så fedt at være med til det og nyder det. Undtagen når jeg er lidt dvask og godt kan mærke at jeg allerhelst ville ligge på sofaen med 200 kroner bland-selv-slik (inklusiv saltbananer) og iskold Coca Cola. No zero!

Men for fa'en hvor er det bare underligt for min omgangskreds at høre. "Nå... Har du muret? Kan du det?". Hvorfor skulle det kun være mænd der kan det? Måske er det bare fordi vi kvinder har vænnet os til at vi ikke gør "den slags". Vi er sådan nogle der lunter rundt og sørger for mad til mændene, giver dem en kold øl og så klarer vi ellers børnene ... Men det gider jeg virkelig ikke. Jeg vil fandeme da være med! Arh, det lyder lidt mere stereotypt end jeg vil have det til at være. Men det ER bare mere normalt, ikke? Eller?

Så fint, så lyst og færdigt!


Så er der lige det der med oprydning.. Maling af udhæng..
Fliserne skal omlægges og og og... Never ending! 
De vil egentlig gerne hjælpe til, men det er alligevel ikke heeeeelt et arbejde for børn...
Så nu er murerne så fine! Sprøde og lysnede, da vi har ladet fugesløret sidde og ej afsyret det. Fugerne SKULLE skiftes uansethvad, de var så porøse, at de smulrede hvis jeg kørte en finger igennem dem (igen, ikke en kinky novelle!). Det giver huset et helt andet udtryk, selvom stenene stadig ses. Først havde jeg jo en drøm om filtsning/vandskuring – men med onde blikke og nægtelse fra Jonas, der fik fortalt hvor besværligt det er når det på et tidspunkt falder ned i flager, fik vi forsøgt os med noget andet. Ved et tilfælde (og tidsmangel) fik Jonas ikke afsyret den første væg med det samme og vi opdagede at det gjorde sig rigtig godt, præcis som det stod.

Og det der med at vi har sparet lige omkring 160.000 kroner ved at gøre det selv, det napper jeg som en lille bonus...

13 kommentarer

 1. Det er også et flot resultat, I har fået. :-) Fedt, at du tog arbejdshandskerne på også.
  Forstår godt glæden ved også at kunne deltage i det praktiske. Selv har jeg et ønske om at kunne betjene en skruemaskine uden at ødelægge noget, og det kommer jeg til at lære i morgen - faktisk. Det var en bryllupsgave fra min mand, som nu bliver udført i livet og ikke bare ligger hen i det uvisse som en gave.

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor er det flot. Det er da klart at foretrække frem for filtsning som sikkert ikke ville holde så længe. Er også helt vild med hoveddøren og lamperne. Super!

  SvarSlet
 3. Du er sej. Jeg er også typen der gerne vil hjælpe med det hårde arbejde, i det omfang jeg kan være med. Så hatten af for dig og dine DIY skills på huset :)

  //Michelle-Marie

  SvarSlet
 4. Vi er HELT enige. Jeg kan slet ikke være i det med, at kvinder slet ikke kan noget. Det kan jeg og jeg vil. Herhjemme har vi ingen børn, men vil gerne at vores børn vokser op i at både mor og far er handy. Kvinder kan sagtens!
  By the way - hvor er det blevet flot!
  Hilsner fra Dianna

  SvarSlet
 5. Hej. Jeg stødte tilfældigvis på dit indlæg. Jeg står overfor samme projekt og det ligner til forveksling de samme sten som vi har. Må man spørge hvilken mørtel I brugte til omfugningen?

  På forhånd tak.

  /Mark

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mark,

   Det er en KC50/50 700 bakke 0-4 millimeter, den findes i en Weber udgave fra Bauhaus, silvan m.v. Men også i en oem fra superbyg :-)

   /Denise

   Slet
 6. Hej Denise

  Super tak :) Hvilken metode brugte I til at presse fugerne færdig? Jeg har selv overvejet et skråt skåret kosteskaft til at køre henover men det skader ikke med lidt inspiration ;)

  På forhånd tak.

  Mvh Mark

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen :-)

   Det lyder dejlig nemt, dit forslag - men så simpelt kunne vi desværre ikke gøre det. Murstenenes kanter er slet ikke så lige og jævne, at vi ville kunne få mørtlen helt ind. Derfor brugte vi meget smalle murskeer (og forkortede dem) til at presse mørtel ind. Det er - som nævnt - et meget stort arbejde, men så utroligt vigtigt at mørtlen kommer helt ind, at vi desværre ikke kunne gøre det på anden vis.

   Giv det er forsøg med kosteskaftet, hvis det virker hos jer, så er det da bare fedt! Og nemmere i hvert fald.

   Slet
 7. Hej Denise. Vi kunne som sagt godt tænke os at lave noget tilsvarende jeres. Vi har omkring 200m2 gul murstens hus med fuger, der godt kunne trænge til en fornyelse. Hvor lang tid vil du ca anslå projektet tager? Kunne vi måske komme forbi jer og se lidt nærmere på jeres flotte hus og blive inspireret? Vi bor i Birkerød. Skriv evt gerne til mig på quiksilf@gmail.com - mvh Allan

  SvarSlet
 8. Hej Denise - flot arbejde. Vi har helt gule mursten i vores hus, men fugerne er fine. Var jeres mursten så lyse eller har I gjort noget/kan man gøre noget for at gøre dem så lyse?

  SvarSlet
 9. Hej

  kom tilfældigt forbi din blog og er helt vild med det look jeres hus har fået efter fugeslør, hvordan har i fået så meget fugeslør? Hvilken teknik har i brugt til at få det ensartet? sækkeskurin?

  Er hyret stadigvæk lige så flot her 3 år efter?

  Hilsen Kevin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kevin,

   Som skrevet i blogindlægget, er det endelige resultat blevet sådan, ved blot at lade fugesløret sidde og ikke afsyre det. Vi har ikke lavet ekstra fugeslør.

   Teknikken er ikke anderledes, end ved normal omfugning. Vi har ikke lavet det med sækkeskuring.

   Huset ser stadig sådan her ud, dog er der på mindre områder hvor regnen kan slå hårdt ind, begyndt at anes en mere gullig mursten, men så er det bare at blande en smule af den selvsamme cement vi har brugt til fugerne op med vand, og lave et slør igen. Det er trods alt nemmere end filtsning :-)

   /Denise (blog.sirlig.dk)

   Slet
  2. Rettelse; det er ikke cement, men en murermørtel, KC 50/50 0-4

   Slet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.