Blød og mat / mørkegrå væg / diyArh... Endelig lidt dunkle toner i stuen. Jeg kan åbenbart ikke hvide vægge for længe af gangen. Det er kedeligt, det er nøgent og ikke så rart for mig. Der mangler noget – og det der manglede, det var en væg i en farve (eller tone).

____________________

F Ø R
Det er jo slet ikke grimt eller noget, med hvide vægge. Det er bare noget andet!


____________________

E F T E R
Jeg er så glad! Det sødeste skete igår, da Mynthe havde et par veninder hjemme. Min store datter Mynthe viste stolt stuen frem og de besøgende piger blev hurtigt enige om, at det var så pænt med den mørke væg. Dét har de altså ret i!

Sofaerne er så småt ved at klare sig herhjemme. Jeg er ellers ikke til lædersofaer, men nu var jeg efterhånden også meget træt af at støvsuge mellem 1-2 timer dagligt(!) pga. Bertas hår (det er vores hund! Haha).
Sofabordet er fundet på Formajour.dk. Eames-gyngestolen er til salg - var det noget?

Om en grå væg er rar, det tror jeg ikke helt man kan sige - men den er så flot, så blød at se på og helt mat. Gik på jagt efter en kalkmaling jeg havde hørt om og fik spurgt ud i æteren om der var en der kendte til den, på min 'private' profil på Instagram. Annie Sloan var navnet jeg ikke kunne huske (og tak for hjælpen, I er nogle gutinder!) - et par dage senere stod hun i min stue, selveste Annie Sloan (eller bare malingen). Fik min maling fra 1stfloor.dk, der findes dog forhandlere overalt i landet, oplysninger om det findes lige her.

For at undgå den der nubrede duttede overflade, blev kalkmalingen malet på med pensel, af samme mærke. På en murstensvæg er det et lidt hårdt arbejde, da alle rillerne skal køres over et par gange, men det var umagen værd. Malingen dækkede så helt ekstremt godt, at jeg dog heldigvis kun behøvede at male én enkelt gang, trods tørretiden kun er 40 minutter(!). Wuhu!

Næste skridt i processen var at finde/lave noget til forstærker og så få malet kabelbakke og kabler med kalkmalingen også, så de blender helt ind i væggen og ikke giver tics i mine øjne. Jagten på et tv-møbel har stået på i nogle år efterhånden, men intet falder i min smag. Overhovedet. Og dog. Fandt et til knap 13.000 kroner, men synes alligevel ikke at møblet var så pænt at det var prisen værd. Og så er det jo bare til forstærker, som jeg måske i forvejen ikke holder såååå meget af, men jeg orker ikke dårlig lyd! Så må man gå på kompromis.

I kælderen havde jeg et gammelt IKEA bord stående, som ikke blev brugt. Det var mørkebrun/sort laminat (den der klassiske IKEA-overflade) og jeg gav det en omgang maling. Kalkmalingen hæfter nemlig på alt: du skal hverken grunde, slibe eller noget som helst. Jo, en klud over emnet inden maling er en god idé, men jeg tror nu sagtens det kan hæfte uden :-)

Så må det være sådan her, indtil der en skønne dag står det TV-møbel der gør mit liv bedre (skal vi sige... Aldrig?). Jeg er nu også ret tilfreds med det her!

Bordet er et gammelt IKEA-sofabord, som var i laminat og stål. Hele baduljen blev malet med kalkmalingen og det hæfter sgu! Kabelbakken og ledningen fra højtaler har også fået maling og er mindre synligt nu.
Den fine planteplanet er fra PYNT på Vesterbrogade. Den hænger så fint, lige midt i det hele.
Væggen til højre for den nymalede grå væg. En liiiille snert grålig kunne den da godt trække - eller en rosa?!
Jeg kan altså godt li' farver derhjemme.

Det gør bare noget for mig, med noget andet end hvide vægge. Stuen bliver mere os, mere hyggelig og knap så "flad". Fristes også til at male en lys lys grå farve på væggen til højre for denne, for ikke at skabe et heftigt farvekaos, men alligevel give rummet lidt mere karakter og samtidig ikke lade farven være for mørk, da lyset der kommer ind fra vinduerne lige overfor, nok ville blive slugt for meget.

Men kalkmaling, dét skal det være! Så fin mat, kan vaskes over hvis nu uheldet er ude og der ender ting og sager på væggen (kids, you know). Smid gerne et link til inspiraton kalkmaling, jeg er ret så hooked på det og vil gerne se hvad I andre har lavet med det, eller hvad I kunne tænke jer at male, med det matte guld.
10 kommentarer

 1. Wow, det ser godt
  Måske jeg selv skulle se at komme i gang med lignende maleprojekt på børneværelser

  SvarSlet
 2. Det er godt nok flot!
  Jeg kan godt forstå, du er glad for resultatet :D

  Rigtig god søndag til dig og dine

  SvarSlet
 3. Jeg kan simpelthen ikke finde malingen.. Kan du evt. Sende et link med hvor du har købt den?

  SvarSlet
 4. Kunne så godt tænke mig at prøve dette...men har for det første MEGET lille stue og for det andet er der savsmuldstapet (oh rædsel!) på, som jeg ikke tør begynde at pille af da j tror der er strå inde bagved...what to do?

  SvarSlet
 5. Kunne så godt tænke mig at prøve dette...men har for det første MEGET lille stue og for det andet er der savsmuldstapet (oh rædsel!) på, som jeg ikke tør begynde at pille af da j tror der er strå inde bagved...what to do?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine,

   Det med størrelsen er noget sjovt noget. Jeg har også altid - som stort set alle andre - tænk at man ikke skal male mørkt i et lille rum, for så virker det mindre. Men hvad pokker gør det? At det virker mindre? Det ER jo ikke mindre. Min mindste datters værelse malede jeg også mørkegrønt på den ene væg og det er blevet så fint, så fint :-)

   Det med savsmuldstapeten.. Æv! Det er altså bare ikke pænt, men den mørke matte kalkmaling her, kunne måske gøre det pænere og mindre synligt med de små stykker savsmuld? Jeg ville give det et forsøg, det er så smadder pænt med den matte maling. Jeg kan slet ikke forestille mig at du vil fortryde.

   - Denise

   Slet
 6. Hvor mange liter brugte du til jeres væg? Har en væg i tilsvarende størrelse som jeg drømmer om at give en lignende omgang. Hed farven chalk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva,

   Det må have været 1 liter, ikke mere. Det dækker ret godt. Farven er Graphite :)

   Slet
 7. Hej Denise
  Jeg er på jagt efter FARVEN til min endevæg/murstensvæg i min opholdsstue..
  Jeg surfede rundt på jagt efter lidt forskelligt og pludselig faldt jeg tilfældigvis over din side med din Super fede væg.. Du ligger ikke tilfældigvis inde med en farvekode på den grå du har malet din murstensvæg med? Skøn søndag, Sinne 🌺

  SvarSlet
 8. Virkelig en lækker væg som jeg selv overvejer. Har du brugt et lag maling? Har du brugt en wax eller noget derudover?

  SvarSlet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.