Fastelavn - kan du gætte hvem jeg er?


Yes, vi er på den igen – os der egentlig ikke er særligt gode til at sy, men alligevel gør et helhjertet forsøg på at forvandle vores børn til lige den karakter de drømmer allermest om, i hvert fald lige i den her uge.

Jeg kan meget, men at sy er ikke min force. Derfor må jeg gøre det så simpelt som muligt. Førhen har jeg også købt kostumer og den plan er jeg ikke for fin til at ty til igen, men i år vil børnene være noget, som jeg heldigvis godt lige kan klare!

Derfor håber jeg egentlig også, at andre kan se hvad det her kostume går ud på. Det mangler lige lidt detaljer, i form af et par gule striber på slipset. Kostumet er primært fundet i klædeskabet og en nyindkøbt oversize-bluse fra dameafdelingen i H&M skal gøre det for en kappe.

Kan I mon se hvad det er Mynthe gerne vil være i år? Hvis ikke, så har jeg da fejlet totalt og vi ved alle, at det ikke er fedt at stå midt i den kolde gymnastiksal på skolen blandt Elsa'er og robotter, i dit eget kostume hvor alle med begejstring i stemmen spørger "hvad er du egentlig klædt ud som?"

Jeg tænker at det der logo jeg har printet ud som klistermærke, for at sætte på kappen, måske indikerer en del... Hører gerne hvis jeg er helt gal på den, jeg kan som wannabe-syerske godt klare det.



Pixie, den mindste i flokken, hun er i en lidt anden boldgade end ovenstående kostume. Først lød den på at hun ville være Flower Power-pige. SEJT!

Igår ændrede den plan sig så, da vi midt i aftensmaden, hvor hendes bedste veninde Martha også spiste med, hørte dem få den blændende idé at de skulle være siamesiske tvillinger. Bag om de to finker hører historien sig med at de har kendt hinanden siden de var nogle måneder gammel, da jeg var i mødregruppe med Marthas mor. Efter mødregruppe kom Pixie og Martha i samme vuggestue, derefter børnehave og nu også i samme klasse. Vi bor også lige ved siden af hinanden. Det er udover det, et par piger der også har samme hårfarve, drøjde og næsten samme højde. De er virkelig ens. Også i sprog. Udtryk. Det hele! Så siamesiske tvillinger, det er lige det de skal være.

De fik testet det af i en lidt for store bluse, hvor de stod side om side i den, og blev pludselig hysterisk grinende da de kom i tanke om, at de jo også skal på toilettet ind i mellem: "Så tisser du først, så står jeg ved siden af toilettet og så skifter vi plads - for vi kan nok ikke begge to være på toilettet samtidig, selvom vores numser ikke er så store som din mors" - well... Hvad er det man siger? fra børn og fulde folk skal man høre sandheden...



Så når nu jeg er færdig med at spise min veganer-no-fat-no-carbs-no-pleasure-salat og har løbet en tur med min numse, så går jeg igang med at forme kostumet til de to purløg. Det bliver en købt damebluse i noget bomuldsjersey i stræk, et syet skørt af en stofrest med tyl under, hvor de begge skal være i og ens leggings/strømpebukser. Håret skal selvfølgelig også være identisk opsat i en knold og de er blevet lovet lidt kinderød, fordi man trænger altså til maling i hovedet ved fastelavn, ikke?

Under blusen har de også (ens) bluser på, så de har muligheden for at gå hver til sit, for jeg tror altså ikke helt på at deres toiletplan fungerer.


PINTEREST

For et par år siden oprettede jeg en mappe dedikeret til DIY udklædning og kostumer som skulle laves nu-og-her. Du kan se indlægget her. Det er altid god inspiration at tage en tur forbi Pinterest og på mit board  COSTUMES/CARNIVAL  har jeg opdateret med mange fine kostumer til børn og voksne.

Jeg gav en masse lydløse suk da jeg sad i ro og mag og fandt de her nye gode idéer til kostumer – de fleste af dem tror jeg godt at man kan lave derhjemme, andre tror jeg bare man skal nøjes med at sukke over, med mindre man kan lidt mere med symaskinen og limpistolen end jeg kan.

Her har jeg fundet et lille fotoudpluk, hvor du kommer direkte til den oprindelige side med guide til kostumet.

    


Vil du gerne se alle kostumer jeg har fundet på Pinterest, så kig med her:
 PINTEREST 

I år skal børnene som vanligt holde fastelavn på skolen. Derudover plejer vi som familie også at tage et sted hen, og de sidste par år har det været i Holbæk med svigerfamilien. Det plejer at være meget hyggeligt at stå derude i kulden, med løbende næse og se børnene hamre løs på den tønde som de slet ikke kan få bugt med - samtidig med at du drømmer dig til den kommende varme kakao og fastelavnsboller, der venter så snart bunden går ud af tønden.

Ak ja, fastelavn er altså en lidt sær tradition.

Send en kommentar

Instagram

Sirlig. Theme by STS.