OPSKRIFT: nem ristet müsli med græskarkerner


Det er virkelig en af mine svage punkter det der med at spise morgenmad. Ikke fordi jeg bare elsker det, i hvert fald ikke i hverdagene. Enten glemmer jeg det, har jeg for travlt eller også er der bare ikke noget jeg har lyst til. Jeg har tit tænkt på at stille en eller anden meget klog ernæringsvejleder spørgsmålet: "Hvad er egentlig mest sundt: at jeg lader være med at spise morgenmad eller bare spiser en Snickers?" - for det er sådan noget som chokolade, jeg altid lige kan klemme ned. Det kunne være himmelsk hvis svaret var en Snickers, for så må jeg vel egentlig godt spise det, sådan bare for kroppens skyld...?

Børnene herhjemme spiser altid morgenmad, oftest havregryn eller müsli. Og lige netop sidstnævnte er vi begyndt at lave selv, for det kan både betale sig økonomisk og smagsmæssigt.

I butikkerne kan vi finde mange gode müsli! Eller, de kaldes jo egentlig granola, fordi det er ristet müsli - men vi holder os til ordet müsli, det er også så sjældent jeg får lov til at bruge ¨ på nogle ord...

Når vi har krav til morgenmaden, så går det galt: den skal være økologisk, ikke koste uhørt meget, være uden for meget sukker og så skal den selvfølgelig smage godt.

Den letteste løsning var at lave vores egen. Og det er egentlig ikke fordi det er en ny opfindelse, men blot en del af alle de andre gode opskrifter på müsli, som altså er aldeles nemt at lave og du kan variere den lige så meget som du vil. OG vigtigst af alt: jeg kan li' den! Og jeg gider spise den. Oftest ovenpå en skyr hvor jeg har blandet vaniljesmag i, jeg kan nemlig ikke li' det skyr man køber med allerede iblandet vaniljesmag. Jeg er sær. Jeg ved det.

Nok snak om mine særheder, her er den ultra nemme opskrift på dansk granola - høhø :-)

DU SKAL BRUGE- 200 gram grovvalsede havregryn
- 100 gram græskarkerner
- 100 gram grofthakkede mandler eller en anden nød du kan li'
- 50 gram kokosmel eller flager
- 50-100 gram sesamfrø (du kan også bruge/blande hørfrø, solsikke - hvad du lige tænker skal i din müsli)
- 2 spsk honning
- 2 spsk kokosolie

SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Smelt kokosolie og honning. Jeg gør det ved at komme det i mikroovnen i en lille skål. Det får ca. 20-30 sekunder i mikkeren, så er det smeltet.

Hæld det over dine tørre ingredienser og bland/mas det godt sammen, eventuelt med en dejskraber, det har jeg erfaret er nemmere end ske.

Kom det herefter ud på bagepapir på en bageplade. Det skulle gerne være ca. 1-1,5 cm "højt" når der er spredt ud på bagepladen.

Bag müslien ca. 5-10 minutter, hold øje med den og vend den lidt rundt hver 2. minut ca. så det bliver nogenlunde lige bagt overalt.

Lad det køle ned og kom det på rene patentglas.

Send en kommentar

Instagram

Sirlig. Theme by STS.