Tilbage til sin fordumstid? Eller "keep it light"? / 60'er husJeg er selvfølgelig kommet på en blændende renoverings/opgraderingsidé til vores hjem. Det er jeg faktisk ret så god til, hvis man spørger min mand. Der er altid tæt på en milliard projekter når man bliver boligejer og mange af dem er ren og skær æstetik og intet andet. En del af dem der er meget praktiske, er dog også virkelig dyre og kedelige at bruge penge på (kloak?! Helt ærligt? Hvorfor koster det SÅ mange penge, for noget du på sin vis - og heldigvis - ikke ser at du får glæde af?).

Men... Se lige her.. Jeg har en idé om at huset skal tilbage til sine oprindelige mørke vindues rammer, altså til sit 60-70'er look. Selve taget var i sin tid et fladt tag, men efter utallige vandskader og besvær, fik det sig en overhaling og blev rejst og det har selvfølgelig taget et par skridt væk fra parcelhus-looket, som vi nu ellers godt kan/kunne li'. Vi er dog alligevel ret så glade for, at vi ikke bøvler med konstante vandskader mere.

Udover taget er en stor forandring, har vi også skiftet fuger og ladet sløret være, så huset er blevet lysnet en my. Vinduerne er lige nu med hvide rammer, udhæng malet hvidt, alle lamper er sorte og sålbænke i (grålig) skiffer. Låger og træværk hist og her omkring huset er gråt, men bliver snart malet sort.

Huset som det ser ud nu:


Og så var det jo... At jeg synes... Altså.. At... Årh, får helt ondt i armen af tænke på alt det malerarbejde som jeg nu selv tænker på at sætte i værk i levende live. Men se lige her.. Jeg har dimset et par minutter i Photoshop og "malet" sort på en del af træværket.

Huset, som det kan komme til at se ud:


Er det ikke lige en tand mere pænt til de gullige sten? Se det ikke mere ordentligt, helt ud - sådan lidt som det klassiske parcelhus? Jeg kunne enormt godt tænke mig at høre jeres mening, og også meget gerne hvis I selv har taget det "skift".

Min erfaring ud i sort maling er ikke stor. Er det svært at holde? Falmer det? Vil vi fortryde? Vil du fortryde hvis vi IKKE gør det?

Jeg er pludselig hooked, men er med på at det kræver sit at få malet sådan en kridt hvid over med sort. Og det skal helst gøres rigtig, rigtig pænt. Ingen malesjusk herhjemme, det holder jeg ikke ud.

Skyd løøøøøs i kommentarfeltet eller på min mail denise@sirlig.dk - og hvis I er friske på at give en malende hånd, så er jeg ikke bleg for at købe ekstra pensler ind... Høhø

4 kommentarer

 1. Kontraster er vejen frem på bolig facader synes jeg. Hvide karme til mørke huse og derfor også mørke karme til lyse huse. Jeg ville dog ikke vælge sort, men antracit eller hvad den mørkegrå nu engang kaldes. Havde huset været kridhvidt kunne jeg bedre forestille mig at sort var flot, men til gult synes jeg du skal bløde den en anelse op.
  Jeg kigger på huse pt og de gule mursten har det med at komme sammen med rødt træværk, det synes jeg ikke lige er sagen. Overvejer om en mørk blå eller grøn kan give disse huse noget diskret farve, ellers må det vel ende med antracit. Såfremt jeg skulle blive ejer af en sådan 70'er vila ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, antracitgrå er så absolut også en rigtig god idé. Den tager jeg med mig. Vores næsten-genbo har faktisk antracitgrå vinduer og det ser ganske nydeligt ud til de gule mursten. Deres mursten er dog bevaret i den originale gule farve.

   Det med det røde og gule sten, det ser jeg også meget i området. Tilmed med røde tegl på taget. Den kombination er jeg heller ikke fan af, men der må have været tilbud på bedsje eller maling dengang i 70'erne da det blev bygget, for det er mange der har røde/brunlige rammer og træværk.

   Jeg tror antracit holder i længden - der vil blå eller grøn blive for krads, alt for hurtigt. GOD husjagt, det er så fedt at være på jagt og endnu mere fedt den dag du står i et hus og virkelig kan mærke, at dét her, det skal være dit! :-)

   Denise

   Slet
 2. Hej Denise,
  Hvordan har i fået lavet den flotte hvide indendørs murstensvæg på billedet med solsikkeblomsten? :) Hvilken teknik og materialer har i brugt? Mvh. Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne! Det er malet med kalkmaling fra Jotun, det giver sådan en mat "tør" finish, som godt kan minde om råt murværk.

   Slet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.