Skylampe / DIYForleden fik jeg en idé. Det gør jeg faktisk tit. Ind i mellem fungerer de rigtig godt, andre gange ikke.

Den her idé... Den er bob-bob... Den er faktisk meget fin, men alligevel lidt sær. Og uanset hvordan jeg vender og drejer det, ikke særlig praktisk.

Jeg viste skylampen på Instagram for nogen tid siden og flere spurgte til en guide til hvordan den kunne laves og derfor sidder jeg nu her og skriver det ned.

En god lampe til mini's værelse er jeg stadig på jagt efter. Det ender nok med en klassisk rispapirslampe (som jeg jo egentlig allerede havde købt til det her projekt), det ved man hvad er, og den spreder lyset rigtig godt.

Det sværeste ved loftslamper som skal bruges som primær lampe: de er oftest åbne i bunden, på en måde så det giver et skarpt lys ned. Vi har ikke særlig højt til loftet, så vi kan heller ikke rigtig have de meget moderne pære der hænger helt frit, det skærer simpelthen også i mine øjne, med mindre de er meget svage i styrken. Og det skal en loftslampe jo ikke være.

Nå, men skyen blev til! Og den kommer nok ned igen. Jeg har jo galoperende støvallergi, så det går nok ikke i længden. Omend alle lamper bliver støvede, så har denne nok bare ret meget mere overflade at blive støvet på. Og i.

SKYLAMPE

Det skal du bruge:

- Alm. lampeudtag - Rispapirslampe (denne måler 30 cm i diameter, må meget gerne være mindre), gammel lampe skærm eller andet at bygge på
- Bamsefyld
- Limpistol
- Evt. hvid snor

Sådan gør du:

1. Mit bamsefyld var meget løst og havde derfor brug for at blive samlet lidt med snor viklet omkring. Jeg lavede en masse "bolde" i forskellige størrelser. Hvis dit fyld er godt fast, behøver du ikke snoren at vikle om det, men blot lime det direkte på.

2. Det er svært at se på fotoet, men jeg maste og krummede rispapirsskærmen lidt sammen så den var lidt deform og ikke kuglerund.

3. Lim bamsefyldet på og spar ikke på limen.

4. Sørg for at hele lampen er dækket godt, også top og bund.

5. Hæng den op :-)

Så nemt er det. Så har du dig bogstaveligt talt en støvsky ;-)


Send en kommentar

Instagram

Sirlig. Theme by STS.