Det første drengeværelseEt værelse - et drengeværelse. Det har vi nu.

Det er ikke proppet med klassiske "drengeværelses"-ting, men det synes jeg ikke at det skal: vi ved da ikke om Hannibal er vild med biler, ballerinaer eller frøer. Det må vi se med tiden. Lige nu og lige her, der kan jeg stadig bestemme hvad der er på hylderne og da Hannibal fik så mange fine gaver til sin dåb, er mange af dem sat på hylderne.

Jeg er rigtig glad for det, glad for det rummet er blevet til, at jeg turde male kanten rundt i samme farve og brede som hylderne. Glad for at jeg turde male loftet – for den slags gør man jo normalt ikke... Jeg satte grænsen ved gulvet, selvom det kunne have været fedt at der også var malet grå/grøn/blåt dér.

Hylderne fik jeg skåret til i Bauhaus af 16 mm MDF-plade. Jeg målte faktisk forkert, så de er kortere end jeg ville have haft dem, men fordelen ved at de ikke går helt ud til siderne (som jeg ellers ville have), er at ledninger fra lamper kan løbe langs hjørnerne. Intet er så skidt at det ikke er godt for noget. De måler 16 cm i dybden, lige så de passede med en Totte og Lotte-bog. Det er jo en helt klassisk målenhed, på linje med mælk og fodboldbaner... Haha

Jeg malede hylderne med hæftegrunder og derefter 2 x maling (Jotun Lady Pure, 6352 Evening Green, kan fx købes her*). Jeg købte ikke en speciel træmaling, jeg brugte netop hæftegrunderen for at undgå at købe flere forskellige typer maling. Det fungerede rigtig godt.

Hyldeknægtene.... Det var svært... Jeg var så meget i tvivl om hvilke. Det endelige valg blev holdere af træ, og med svung. Jeg malede dem inden jeg satte dem op, og da de var skruet fast i væggen, spartlede jeg samtlige huller og malede dem endnu engang. Igen med samme farve, som både hylder og væg. Det er blevet så fint, jeg er vældig glad for resultatet. Det har så også taget sin tid at få ordnet den væg, der var lige én der havde glemt, at alting bare tager længere tid med en baby i huset. Sådan cirka 5 gange så lang tid... Alting... Men hvor er vi heldige, med sådan en Hannibobs i hytten.

Det er faktisk første gang nogensinde, at vi har et "ægte drengeværelse" herhjemme... Det er lidt vildt, ikke? For os er det i hvert fald.

Med tiden vil hyldernes indhold nok ændre sig. Måske til LEGO-fremvisning? Diverse kreationer fra børneren... I ny og næ helt sikkert også være  gemmested for lidt slik. Men jeg glæder mig til at han selv vælger hvad hylderne skal vise frem.*indeholder affiliate link

3 kommentarer

 1. Hej Denise,
  Hvor fandt du hyldeknægtene? 😊

  SvarSlet
 2. Hej Denise,

  Jeg er med på at dit opslag her har et par år på bagen - ikke desto mindre synes jeg stadig drengeværelset holder! :-) Jeg vil gerne lave nogle lignende hylder på min datters værelse, men bakser lidt med målene. Hvor langt mon der mellem hylderne her? Og fra øverste hylde til loft?

  Venligst Lene

  SvarSlet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.