OPSKRIFT: Den lækreste - og nemmeste - tomatsauce til alt det italienske

 Det er slet ikke en hemmelighed at jeg er vild med (god) mad. Og især italiensk, det gør mig vældig glad og godt tilpas, det er oftest de helt simple gode ting, der giver den bedste ret. Lidt ligesom det VIRKELIG gode, men laaaaaaangsomme brød, som er helt ekstremt godt (og faktisk fungerer det også med den her tomatsauce).

Folk tænker "åh nej" når der bliver fortalt at der serveres spaghetti med kødsauce, men herhjemme er det sådan så vi klapper i hænderne, når dét står på menuen. Saucen koger nemlig med rødvin og får minimum 2 timer over blusset, og dét giver sammen med de få simple ingredienser (løg, bladselleri, gulerod, kød) et perfekt måltid, sammen med helt almindelig spaghetti.

Nå, nok om kød og sauce, nu skal det handle om en helt anden sauce. Den er nem, den er simpel, billig og virkelig virkelig god. Jeg bruger den altid til kødboller, på pizza, og som sauce til left overs der skal pimpes op med lidt lækkerhed.

DU SKAL BRUGE
- et par dåser hakkede tomater (eller friske GODE tomater, tilsvarende mængden)
- 70 + gram smør (har du kun 60 gram, så brug det, har du 80 gram og vil ikke lade de stakkels 10 gram være alene, så tag det hele med)
- 1 løg
- smages til med salt og peber

Og det er dét! Det hele smækkes i en gryde, løget skal bare lige skrælles og deles i kvarte, kog det en times tid og blend herefter det hele til den konsistens du har brug for.

Et P.S.: Hvis jeg har en rest bladselleri, et par fed hvidløg der snart skal bruges, en lidt tør gulerod i grøntsagsskuffen eller lignende grøntsager, koger jeg også dem med, du får brugt rub og stub og undgår på den måde at smide mad ud, der faktisk fungerer perfekt til den her sauce.

Og hvis der så overhovedet er noget tilbage, så gem det til ugens retter. Det kan holde sig et par dage på køl i et rent glas.


1 kommentar

  1. Uhmm det ser godt ud og du har fuldstændig ret, det hele ligger i den kærlighed der puttes i tomatsaucen og den tid man lader det simre :-)
    Jeg må prøve din fremgangsmåde :-)
    God weekend.

    SvarSlet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.