Super nem My Little Pony fødselsdagskage / Pixie 5 år

I år blev kagen til minis fødselsdag meget skrigende, lidt kunstig, men mest af alt hamrende lækker – og nem at lave! My Little Pony stod den på og det er altså ikke noget jeg ellers har gjort det så meget i. Indrømmet, jeg har været på Pinterest for at finde idéer. Men på Pinterest er alt med ordet "easy diy" i titlen, slet ikke særlig easy. Overvej lige de her kager (du skal være logget på Pinterest for at se dem).  De er seje, men slet ikke et gear jeg kan være med i. Gid jeg havde tid, lyst og mulighed for at nulre fondant i flere dage. Jeg kan bare ikke og smagen kan jeg heller ikke li' af det. Det er jo altså, bare en kage.. Men den MÅ jo gerne være rigtig fin og ikke mindst lækker.

Derfor blev det min helt egen "easy diy" måde det blev gjort på.


Selve kagen blev denne fra Anne au Chocolat, som jeg doblede op (900 gram(!) brun farin! YES!) og overtrækket en cream cheese frosting med et par dryp pastafarve i turkisblå – pyntet med minilinser og regnbuestrimmelslik fra det lokale Slikland (slik, som ikke passer heeeelt  smagsmæssigt, men den er jo som lavet til den her syntestiske farveverden!). Stjernerne er fra et kagesæt fra Meri Meri, købt hos Karrusella.

Meget apropos cream cheese frosting.. Den klumpede, den jeg lavede. Stod lidt som en deltager i kagedysten og var ved at græde over små smørklumper i min frosting. Jeg smed frostingen i mikroen i 10 sekunder.. Rørte lidt i den... 10 sekunder igen.. Rørte lidt.. i mikroovnen igen i 5 sekunder. Røre, røre, røre – og så var den lige så smooth som ønsket. 

Selve ranken har jeg lavet på computer. Eller... Papiret. Tegnede 2 x trekanter der sad sammen i den brede ende i InDesign, tilføjede bogstaver, begge veje, printede, klippede, foldede dem på midten og limede flagene på garn. Derefter blev det viklet om et par grillspyd og et par tørre pom pom'er fra skuffen blev afslutning. Pony'erne fra skuffen blev sneget ud i løbet af natten, vasket grundigt, bobbet hår (jep, jeg har snøret Pinky Pie og vennernes hår om et stykke rullet køkkenpapir, så det fik et fint swung). Aaaaaaaaarh.. Så fint, så velsmagende, så rart!

Hvis du ikke selv kan lave trekanter med bogstaver derhjemme, har jeg lavet en PDF med trekanterne alene, så kan du i hånden skrive navnet på dem.

Det var virkelig en dejlig, dejlig dag, høj sol og en lækker kage – dét er jo aldrig helt skidt.

6 kommentarer

 1. Nemme DIYs er jeg også stor fan af - og ja, en del af de såkaldte nemme DIYs på Pinterest er heller ikke i mine øjne spor nemme. Denne måde at dekorere kage på er jo lige i øjet. :-)

  Tillykke med mindsten - hele 5 år allerede. Wow.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den her måde er i hvert fald nem og smager godt - sidstnævnte er nu altid vigtigst for mig, så fondant er efterhånden bandlyst herhjemme (selvom der kan laves seje ting i det).

   Og mange tak! 5 år er altså vildt 'wow' :-D

   /Denise

   Slet
 2. Fantastisk kage ����

  Hvor er tegn selv dækkeservietterne fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-)

   Dækkeservietterne er fra OMY, købt hos Karrusella. Du finder dem lige her:
   http://www.karrusella.dk/maerker/omy-design-play/4718/omy-daekkeservietter-games

   :-)

   Slet
 3. Kære Denise!
  Sikke en fin kage - jeg tænker at kopiere den, til min datters 5-års på lørdag :)
  Lavede du stadig kagen i en 22 cm form, eller delte du den op, nu hvor du har doblet portionen?
  Kh Anne-Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Sofie,

   Jeg delte dejen i to forme: en på 22 cm og i den anden halvdel i en skål, så den anden kagedel blev rundet på toppen.

   Og tillykke med datteren :-)

   Slet

Instagram

Sirlig. Theme by STS.