08 maj 2013

Det farlige mel - i lange baner!


Hvedemel. Bare ordet. Frygteligt! Syndfuldt! Men jeg elsker det! Og det gør I andre også.

Forleden på instagram, flashede jeg et foto af en æblekage og et focacciabrød - bagt på hvedemel. Opskrifterne følger her!

Her er der både focaccia, almindeligt brød, samt stenalderbrød - alt sammen vildt lækkert!
Focaccia
Det har faktisk været her før, så jeg linker til mit tidligere blogindlæg. Opskriften kommer fra River Cottage-serien af lækkert landbrug og brød. Se helst youtube-videoen for at få idéen med æltningen med.

Det er faktisk rigtig nem en opskrift, som kan bruges til så meget. Vi har altid tørgær i køleskabet, klar til at blive smidt i noget (hvede)mel, med salt og vand. Og BUM, så er der brød!


Indlægget kan du se her


Æblekage
En craving efter kage, gjorde at jeg temmelig hurtigt fandt en opskrift hos min bedste ven Google. Det ledte mig ind hos Lone Landmand som er guru til det der bageri - æblekagen blev det til! Og her følger opskriften:
250 g smør250 g sukker
4 æg 
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
7-8 æbler - gerne forskellige 
3 tsk. kanel blandet med 5 spiseskefulde sukker

Lone bruger rørsukker - jeg havde intet, og brugte derfor hvidt sukker (igen, temmelig fy!), men den blev super god alligevel. Næste gang, der må jeg prøve med rørsukker!

Ovnen sætter du på 180 grader og så finder du en springform frem, der er ca. 28 cm i diameter, og beklæd den med bagepapir. Eller det skal jeg da selvfølgelig ikke bestemme - du kan også tage en anden form, men den er ellers pæn i rund, den kage!

Æblerne skal skrælles, kernehuset fjernes, og de skal skæres i skiver - Lone skriver 5-6 skriver pr. æblebåd.

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggene i massen, et af gangen, og piiiiisk!

Bland mel med bagepulver og vanillesukker – rør forsigtigt blandingen ned i skålen med smør-sukker-æg-dejen.
Læg halvdelen af æbleskiverne i bunden af din form. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
Hæld dejen over, fordel resten af æblestykkerne ovenpå dejen og drys igen med resten af kanelsukkeret.

I ovnen med kalorius! I 1 time og 15 minutter - og derefter: Nyd den! Enten med en klat creme fraiche, eller anden slags creme. Jeg nød den "rå", og det var altså himmelsk!

10 Comments so far

  1. Hvor ser æblekagen lækker ud, send gerne et stykke min vej, ink. græsk yoghurt og en kop kaffe - jeg er nemlig heller ikke mel-forskrækket B-)

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er også sikker på, at kroppen i det skjulte, skriger efter hvedemel ;-)

      Slet
  2. uhmm elsker bare foccacia brød, især nu hvor grilltiden starter :-) Tak for opskriften .-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du er velkommen! Jeg så at du har fået lavet det - blev det godt? Du må aldrig spare på olien, jeg synes det så skrabet ud, nemlig :-D

      Slet
  3. Umm detbhele ser jo helt fantastisk lækkert ud! Tak for opskriften:-)
    Rigtig god weekend !
    ~ Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Mette! Jeg håber du vil forsøge dig med dem :-)

      Slet
  4. Uhmmm bagte brødet igår. Fantastisk :-)
    Så vil jeg lige gøre dig opmærksom på at dit Instagram logo øverst i menuen er linket forkert, man bliver ført til Pinterest :-)
    God weekend :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Og der var du - ja, det linker korrekt, men lapper over hinanden - mange tak. Jeg har fumlet meget med det, og nærmest opgivet. Det har gjort det korrekt 2 gange, og når jeg så tjekker igen, er det tilbage til det gamle. SUK, den teknik!

      Slet
  5. Svar
    1. Tak for det! :-) Ja lidt "fed" er den også ;-) Hæhæ :-)

      Slet